Etapa eparhială a Concursului ‘Lăudați pe Domnul’, la Catedrala Sf. Spiridon

‘Sfântul Spiridon – Nou’ – paraclis patriarhal a avut loc etapa eparhială a Concursului național de muzică bisericească ‘Lăudați pe Domnul’ – ediția a V-a. În concurs s-au înscris 3 formații corale preoțești aparținând Protopopiatelor II Capitală, III Capitală și Ploiești. Formația desemnată câștigătoare, care va reprezenta Arhiepiscopia Bucureștilor la etapa următoare a concursului, este Corul preoților din Protoieria II Capitală, dirijat de pr. Alexandru Marius Dumitrescu, asistent universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă ‘Justinian Patriarhul’ din București. Fiecare grup a interpretat în cadrul competiției o piesă psaltică, o piesă din repertoriul liturgic (corală, pe o temă psaltică) și o piesă de concert religios, nu mai mult de 12 minute în total.

Prestația celor trei coruri a fost evaluată de o comisie formată din prof. dr. Alexandru Racu, membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, pr. prof. dr. Vasile Grăjdean, profesor la Catedra de muzică bisericească și ritual din cadrul Facultății de Teologie ‘Andrei Șaguna’ din Sibiu, și prof. dr. Lăcrămioara Pauliuc, dirijor și profesor de muzică la Colegiul Național de Arte ‘Dinu Lipatti’ din București, după cum ne informează Ziarul Lumina.

‘Premiul câștigat la această etapă a concursului este impropriu numit ‘premiu’, ci este mai degrabă un început de drum pentru că vorbim de un concurs la nivel național, care va fi încununat în ziua ocrotitorului Bucureștilor, Sfântul Dimitrie. Suntem bucuroși că am câștigat acum, dar aceasta ne obligă să mergem mai departe și să ne prezentăm cel puțin la fel de bine la următoarele etape’, ne-a declarat părintele Alexandru Marius Dumitrescu, dirijorul formației corale câștigătoare.

Comentarii Facebook


Știri recente