Etapa eparhială a concursului Dumitru Stăniloaie în Episcopia Caransebeșului

În Episcopia Caransebeșului s-a desfășurat, marți, 29 ianuarie 2013, etapa eparhială a Concursului Național „Părintele Dumitru Stăniloaie -110 ani de la naștere și 20 de ani de la trecerea la cele veșnice”, informeazî episcopiacaransebesului.ro.

Cinci elevi de la Seminarul Teologic Liceal „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș și patru studenți de la Secția de Teologie Ortodoxă Didactică din Caransebeș – Facultatea de Teologie, Științe Sociale și ale Educației din cadrul Universității „Eftimie Murgu” din Reșița au susținut o proba scrisă. Pentru elevii seminariști tema concursului a fost „Viața și opera Părintelui Dumitru Stăniloaie”, iar pentru studenți „Unirea ipostatică și consecințele ei dogmatice în concepția teologică a Părintelui Dumitru Stăniloaie”.

Examenul s-a desfășurat în incinta Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș, în prezența unei comisii formată din profesori de la cele două instituții de învățământ teologic din Caransebeș.

Concursul se adresează elevilor de la seminariile și liceele Teologice ortodoxe, studenților și masteranzilor de la facultățile de Teologie Ortodoxă din țară. Câștigătorul fazei eparhiale se califică pentru faza mitropolitană care se va desfășura la începutul lunii martie.

Comentarii Facebook


Știri recente