Etapa eparhială a concursului catehetic Copilul în familie, în Arhiepiscopia Dunării de Jos

În Sala „Episcop Melchisedec Ștefănescu” din cadrul Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, marți, 10 mai 2011, s-a desfășurat concursul catehetic Copilul în familie, etapa eparhială, a inițiat și organizat de Sectorul Teologic-Educațional al Patriarhiei Române, prin Biroul de catehizare a tineretului.

Concursul care s-a adresat elevilor participanți la proiectele catehetice naționale Hristos împărtășit copiilor și Alege școala!, iar la această etapă s-au prezentat copiii clasați pe primele locuri, la faza pe protoierie.

După cum ne informează diac. Marian Pătrașcu de la Biroul de Presă și Comunicare al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, comisia de evaluare a participanților la nivelul Arhiepiscopiei Dunării de Jos a fost formată din: pc. pr. Lucian Petroaia, consilier Sectorul învățământ și activități cu tineretul, al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, pc. pr. Daniel Zlate, inspector pentru cateheză parohială, diac. Daniel Bejan, inspector de religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean din Galați, dna. Liliana Negoescu, coordonatoarea atelierului de pictură la Seminarului Teologic „Sfântul Apostol Andrei” din Galați și doamnele profesoare de religie Bianca Sava și Geanina Tuluș.

Concursul s-a desfășurat pe două secțiuni:

– secțiunea literară, în care copiii au alcătuit compuneri sau eseuri de maxim o pagină, pe tema „Botezul meu” (lucrările au fost evaluate după criterii de conținut, claritate, imaginație, originalitate, cursivitate și expresivitate).

– secțiunea artistică, la care concurenții au prezentat desene sau picturi pe aceeași temă.

Cele mai bune lucrări au fost premiate în aceeași zi, câștigătorii primind diplome, cărți de rugăciune și iconițe. Copiii desemnați câștigători la cele două secțiuni, la faza eparhială, vor participa la etapa națională a concursului, ce se va desfășura la Patriarhia Română, la sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena, patronii spirituali ai Catedralei patriarhale.

Toți copii participanți, însoțiți de preoții parohi, au primit binecuvântarea Înaltpreasfinției Sale.

Comentarii Facebook


Știri recente