Etapa eparhială a concursului Alege Școala, la Galați

La Galați s-a desfășurat joi, 4 octombrie 2012, etapa eparhială a concursului Alege școala!, potrivit Radio TRINITAS. În cursul dimineții, elevii beneficiari ai proiectului, însoțiți de preoții parohi și de profesorii lor, au participat la Sfânta Liturghie de la Catedrala arhiepiscopală.

Competiția s-a desfășurat, apoi, în Sala „Episcop Melchisedec Ștefănescu” din incinta Centrului eparhial, în prezența Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Casian.

Înaltpreasfinția Sa a apreciat, nu doar profunzimea gândurilor și claritatea expunerilor, atât în cuvânt cât și în desene a faptelor iubirii milostive, ci și o legătură profundă între copii, păstorii sufletești și credincioșii aflați în dificultate.

Concursul a avut 3 secțiuni: literară, artistică și multimedia, pe tema „Școala din pridvorul Bisericii”. Au fost câte trei câștigători pe fiecare secțiune, nouă premianți în total.

Premiile oferite de organizatorii proiectului – Patriarhia Română și World Vision Romania – au constat în aparatură electronică. De asemenea, Arhiepiscopia Dunării de Jos a oferit ca daruri Sfânta Scriptură, cărți de rugăciuni și Revista eparhială „Călăuza Ortodoxă”.

Comentarii Facebook


Știri recente