Etapa eparhială a concursului Alege Școala! în Arhiepiscopia Dunării de Jos

În data de 4 octombrie a.c., Arhiepiscopia Dunării de Jos a organizat etapa eparhială a concursului „Școala din pridvorul Bisericii”, din cadrul programului catehetic „Alege Școala!” inițiat și organizat de Sectorul Teologic-Educațional al Patriarhiei Române, prin Biroul de catehizare a tineretului, după cum informează edj.ro.

Conform metodologiei de desfășurare a proiectului, concursul s-a desfășurat pe trei secțiuni: literară (o scrisoare către Dumnezeu, un articol despre parohie, o povestire moralizatoare, o rugăciune), artistică (un desen, o pictură, o fotografie) și multimedia (interviu cu preotul, prezentare multimedia a parohiei). În urma jurizării lucrărilor primite de la protoierii au fost stabiliți următorii câștigători:

Secțiunea literară:

Locul I: Morăraș Alexandra, parohia Moscu, Protoieria Tg Bujor;

Locul II: Buzenche Carmen, parohia Matca I, Protoieria Tecuci;

Locul III: Caragață Teodora, parohia „Sf. Arhangheli”, Protoieria Brăila;

Secțiunea artistică:

Locul I: Vicol Daniela, parohia „Sf. Antim”, Protoieria Galați;

Locul II: Racu Alexandru, parohia Surdila Găiseanca, Protoieria Făurei;

Locul III: Pețic Petre Aurelian, parohia Pechea II, Protoieria Covurlui.

Secțiunea multimedia:

Locul I: Mungiu Oana, parohia Viziru de Jos, Protoieria Însurăței;

Locul II: Neagu Denisa, parohia Pechea IV, Protoieria Covurlui;

Locul III: Anton Emilia, parohia Mihai Bravu, Protoieria Însurăței.

Elevii câștigători, însoțiți de preoții și profesorii lor au participat la Sfânta Liturghie din Catedrala arhiepiscopală, după care, în sala „Episcop Melchisedec Ștefănescu” a Centrului Eparhial au fost premiați de către Chiriarhul locului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian, care a apreciat „nu doar profunzimea gândurilor și claritatea expunerilor atât în cuvânt cât și în desene a faptelor iubirii milostive. De asemenea, am apreciat legătura profundă care există între copii, păstorii lor sufletești și credincioșii aflați în dificultate”.

Totodată a fost organizată și o expoziție cu cele mai semnificative lucrări, creații artistice și literare, precum și cu momentele importante din timpul desfășurării proiectului surprinse în fotografii.

Premiile au fost oferite de către organizatorii proiectului – Patriarhia Română în parteneriat cu World Vision Romania – și au constat în aparatură electronică (laptop, computer și sistem audio).

Din partea Arhiepiscopiei Dunării de Jos, tinerii câștigători au primit în dar câte o Sfântă Scriptură, o carte de rugăciuni și periodicul eparhial „Călăuza ortodoxă”.

Comentarii Facebook


Știri recente