Este important să ceri ajutorul lui Dumnezeu

În fața icoanelor din casa actriței Maria Ploae și a regizorului Nicolae Mărgineanu este minunat să vorbești despre Dumnezeu. Întâlnirea noastră a fost un regal de amintiri. Actrița ne-a povestit despre vremea copilăriei, despre trăirile avute la turnarea filmului „Binecuvântată fii, închisoare”, dar și despre importanța de a fi credincios practicant.

Dacă ar fi să punem un început al urcușului spiritual în balanța dintre trecut și viitor, cum l-ați defini acum, într-un prezent pe care îl trăiți atât de pregnant?

Întreaga viață ne împărțim clipele între trecut și prezent. Viitorul, doar Bunul Dumnezeu îl știe cu desăvârșire. Și pentru că trăirile celor dintâi ani ai vieții ne conturează personalitatea, eu îmi încep toate interviurile cu imaginea căsuței atât de dragi sufletului meu, cu noi, toți cei cinci frați, mângâiați de căldura părintească, de educația aceea pe cât de simplă, pe atât de clăditoare de frumoase destine. Eu am fost dintotdeauna mai visătoare, de mic copil am simțit că vreau altceva, că vreau să urc spre o stea numai de mine știută… Poate că tocmai de aceea, când am deschis cu adevărat ochii, eram pe scenă. Încă de la grădiniță îmi doream să recit, să cânt, să dansez, să fiu pe scenă! Atât, pentru că visul se frângea în clipa imediat următoare. Auzeam obsedant: Maria, vezi de copii, Maria, fă asta și asta, Maria, ce mai avem de făcut? De multe ori ridicam ochii spre cer și așteptam un răspuns de la Bunul Dumnezeu. Așa era la casa părintească, era frumos, dar totul se învârtea într-o infinită lume de semne de-ntrebare, iar eu purtam adesea responsabilități pe care nu întotdeauna reușeam să le duc.

Mai multe detalii în Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente