Eroii Revoluției române comemorați la Vâlcea

Municipiul Râmnicu Vâlcea a găzduit săptămâna trecută mai multe manifestări comemorative dedicate eroilor Revoluției române din decembrie 1989. Astfel, la Monumentul Eroilor a fost oficiată o slujbă de pomenire de către un sobor de preoți și diaconi, în frunte cu Preasfințitul Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, informează Ziarul Lumina, Ediția de Oltenia.

La manifestările prilejuite de aceste evenimente, desfășurate la monumentul din centrul orașului, au participat numeroși râmniceni. Aici, reprezentanții tuturor instituțiilor statului, ai partidelor politice și ai altor organizații au depus coroane de flori și jerbe de flori în memoria eroilor neamului.

În aceeași zi, la Catedrala arhiepiscopală, de la ora 10:00, după Sfânta Liturghie, a fost săvârșită o slujbă de pomenire a eroilor din decembrie 1989 de către soborul catedralei. Reamintim faptul că potrivit hotărârii Sfântului Sinod, la fiecare Sfântă Liturghie oficiată în bisericile și mănăstirile din țară și din străinătate sunt pomeniți eroi ostași și luptători români din toate timpurile și din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre și în închisori pentru apărarea patriei și a credinței strămoșești, pentru reîntregirea neamului, pentru libertatea și demnitatea poporului român.

Comentarii Facebook


Știri recente