Eroii Revoluției pomeniți la Cluj Napoca

Mitropolitul Clujului, Înaltpreasfințitul Andrei, a oficiat astăzi 21 decembrie 2011, o slujba de parastas pentru Eroii Revoluției din decembrie 1989. După cum ne informează Radio TRINITAS, momentul a avut loc în cimitirul Eroilor din municipiu.

La finalul slujbei, părintele mitropolit a vorbit despre importanta jertfei martirilor.

„Eroii revoluției române au murit ca noi să fim liberi. (…) Știm bine că mântuirea lumii întregi este întemeiată pe jertfa crucii Domnului Iisus Hristos, ori prosperitatea, libertatea și binele țării noastre este întemeiată pe jertfa martirilor (…) Gândindu-ne la zilele din decembrie ’89 ne adunăm astăzi cu piozitate lângă mormintele lor și-L rugăm pe Dumnezeu să le facă parte de odihnă și nădăjduim că idealul lor va prinde contur”, a spus Părintele Mitropolit.

În cadrul evenimentului, la care au fost prezenți zeci de clujeni, au avut loc depuneri de jerbe de flori și defilarea gărzii de onoare.

Tot astăzi la Cluj a avut loc și marșul revoluționarilor. Manifestarea a început la ora 10:00 în fața hotelului Astoria, cu o slujbă religioasă și depuneri de flori. De aici revoluționarii au mers pe strada Regele Ferdinand până în Piata Unirii, la monumentul „Stâlpi împușcați”, unde au căzut primii eroi ai Revoluției.

Comentarii Facebook


Știri recente