Eroii neamului românesc, pomeniți în mod deosebit în Parcul Carol din Capitală

Sărbătoarea Înălțării Domnului este și ziua dedicată pomenirii eroilor neamului. La mormintele sau monumentele eroilor au fost săvârșite astăzi, 28 mai 2009, slujbe de pomenire. În Parcul Carol din București slujba a fost săvârșită în fața Mormântului Ostașului Necunoscut de către un sobor de preoți militari alături de părintele protosinghel Veniamin Goreanu, delegat din partea Arhiepiscopiei Bucureștilor. Manifestarea dedicată eroilor neamului a continuat cu o ceremonie de depunere de coroane de flori din partea președintelui României, Parlamentului, Guvernului, Ministerului Apărării Naționale, precum și din partea altor instituții și asociații din țară.

În Parcul Carol au fost prezenți astăzi cadre militare, veterani de război, demnitari și foști demnitari români dar și cadre didactice, elevi și copii. Manifestările dedicate Zilei Eroilor din parcul Carol din Capitală s-au încheiat cu un impresionant ceremonial militar.

După Primul Război Mondial, România a fost printre primele state, care, a decis să înalțe un monument dedicat memoriei celor care s-au jertfit pe câmpul de luptă. În ziua de 17 mai 1923, în prezența familiei regale, a membrilor guvernului, a corpurilor legiuitoare și a unui numeros public, în Parcul Carol a avut loc prima ceremonie oficială la Mormântul Eroului Necunoscut. În timpul regimului comunist, monumentul funerar al Eroului Necunoscut a fost strămutat la Mausoleul din Mărășești. Dupa 1989, guvernul român a aprobat readucerea în Capitală a monumentului funerar al Ostașului Necunoscut, acesta fiind reamplasat, în octombrie 1991, în Parcul Carol din Capitală.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente