Eroii neamului cinstiți în Capitală

Ziua Națională a României a fost marcată peste tot în țară prin ceremonii religioase și militare. În Capitală, manifestările au început dimineață în Parcul Tineretului, la Monumentul închinat Eroilor militari români căzuți la datorie, amplasat în fața Palatului Național al Copiilor.

După intonarea Imnului de stat, un sobor de preoți a oficiat aici slujba de pomenire.

În continuare au fost depuse coroane de flori din partea Administrației Prezidențiale și a Guvernului României, a instituțiilor publice din Capitală, a asociațiilor veteranilor de război, precum și a altor oficialități. Au prezentat onorul militarii și muzica Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul”.

La ceremonie au fost prezente cadre militare din toate armele, atașați militari ai țărilor membre NATO, veterani de război, demnitari și oficialități locale.

O ceremonie religios-militară a fost organizată și la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol, potrivit TRINITAS TV. Și aici au fost depuse zeci de coroane de flori din partea instituțiilor centrale ale Statului, Corpului Diplomatic, primăriilor Capitalei, partidelor, precum și din partea altor instituții și asociații din țară.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…