Eroii căzuți in decembrie 1989 au fost comemorați ieri la Timișoara

La Timișoara au fost comemorați, ieri, 17 decembrie, eroii căzuți in decembrie 1989. Astfel, au fost oficiate slujbe de pomenire și s-au depus coroane de flori la mai multe obiective ridicate in cinstea eroilor revoluției.

Părintele Zaharia Pereș, consilier cultural al Arhiepiscopiei Timișoarei, a relatat pentru Radio TRINITAS: „Asociația 17 decembrie a răniților și îndoliaților din Revoluția din decembrie, a organizat mai multe evenimente printre care slujba de pomenire a eroilor martiri, oficiată la Catedrala Mitropolitană din Timișoara de Preasfințitul Părinte Episcop Paisie Lugojeanul. Cu acest prilej s-au depus coroane de flori, la crucea din fața Catedralei Mitropolitane, iar ulterior participanții la manifestare s-au deplasat la Biserica Martirilor unde s-au făcut rugăciuni și un slujbă pentru eroii martiri.”

Manifestările vor continua si astăzi, în Timișoara, cu organizarea unui pelerinaj la monumentele ridicate in cinstea eroilor unde se vor depune coroane de flori si se va oficia o slujba de parastas.

Comentarii Facebook


Știri recente