Eroii anticomuniști, pomeniți la Drobeta-Turnu Severin

Gerul și zăpada nu i-au putut opri astăzi, 9 martie, pe câțiva bătrâni din Drobeta-Turnu Severin să iasă din casele lor și să se întâlnească în parcul din mijlocul orașului pentru a-și comemora înaintașii. Bătrânii, membri ai Asociației Foștilor Deținuți Politici și ai Asociației „Deportații în Bărăgan”, filiala Mehedinți, s-au rugat, alături de preoți, pentru victimele regimului comunist și pentru cei morți în închisori și în lagăre.

Aflăm mai multe informații de la părintele Zaharia Petrișor, inspector în cadrul Episcopiei Severinului și Strehaiei: „Din cauza regimului ateu foarte mulți dintre deținuții politici ai temnițelor comuniste au fost schingiuiți, împușcați, torturați întocmai ca Sfinții 40 de Mucenici pe care Biserica noastră îi pomenește astăzi. Au sfințit așadar pământul românesc cu sângele lor”.

Este deja o tradiție ca, în ziua de pomenire a sfinților 40 de martiri din Sevastia, urmașii celor care au fost persecutați sau omorâți de furia atee a regimului comunist să se întâlnească în Parcul Dragalina din Severin și să se reculeagă, să se roage și, mai ales, să-și aducă aminte.

Un monument ridicat în cinstea eroilor anticomuniști din Mehedinți se află în localitatea Isverna, unde, pe 31 martie 1949, a avut loc un pogrom, informează TRINITAS TV.

Comentarii Facebook


Știri recente