Eroii anticomuniști, pomeniți la Drobeta-Turnu Severin

Frigul nu i-a putut opri, astăzi, pe câțiva bătrâni din Drobeta-Turnu Severin să iasă din casele lor și să se întâlnească în parcul din mijlocul orașului pentru a-și comemora înaintașii. Bătrânii, membri ai Asociației Foștilor Deținuți Politici și ai Asociației „Deportații în Bărăgan”, filiala Mehedinți, s-au rugat, alături de preoți, pentru victimele regimului comunist și pentru cei morți în închisori și în lagăre, informează TRINITAS TV.

„Au fost mulți din aceștia care pentru credința lor au fost luați fie de mici copii, fie studenți. Alții au fost luați de la casele lor de lângă familiile lor și duși în lagăre, închiși perioade foarte grele de timp de la 10 și chiar până la 20 de ani”, a spus părintele consilier Mihai Zorilă de la Sectorul Economic al Episcopiei Severinului și Strehaiei.

Este deja o tradiție ca, în ziua de pomenire a sfinților 40 de martiri din Sevastia, urmașii celor care au fost persecutați sau omorâți de furia atee a regimului comunist să se întâlnească în Parcul Dragalina din Severin și să se reculeagă, să se roage și, mai ales, să-și aducă aminte.

Un monument ridicat în cinstea eroilor anticomuniști din Mehedinți se află în localitatea Isverna, unde, pe 31 martie 1949, a avut loc un pogrom.

Comentarii Facebook


Știri recente