Epsicopul Teofan de Stavropol insista pentru construirea unei biserici ortodoxe pe locul tragediei de la Beslan.

Epsicopul Teofan de Stavropol si Vladikavkaz insista ca sa fie construita o biserica ortodoxa pe locul tragediei de la Beslan.

‘Mamele ale caror copii au fost raniti sau ucisi cand a fost capturata Scoala din Beslan s-au intalnit si au votat. Cu o majoritate covarsitoare au decis sa construiasca o biserica ortodoxa pe locul tragediei.’, a declarat pentru Agentia INTERFAX, Episcopul Teofan.

Prea Sfintia Sa a mai afirmat ca: ‘Daca cineva incearca sa spuna ca 70% dintre victime au fost de confesiune musulmana, se inseala. Toate datele oficiale arata fara echivoc ca majoritatea victimelor au fost de confesiune crestin-ortodoxa.’

De asemenea, Episcopul Teofan a mai declarat ca: ‘Problema de a se construi sau nu o biserica ortodoxa pe locul tragediei nu a fost nicicand un ‘mar al discordiei’, iar pretentiile ca nu ar trebui sa fie nici o biserica sunt morbide.’

Mentionam faptul ca recent, Vice-directorul Consiliului Muftiilor din Rusia Nafigullah Ashirov a criticat ideea construirii unei biserici ortodoxe la Beslan invocand ca 70% dintre victime au fost musulmani si a acuzat Patriarhia Moscovei ca prin aceasta ar urmari doar interesele de grup.

Comentarii Facebook


Știri recente