Epistolarul Sfântului Vasile cel Mare

Știrea, evenimentul sau faptul divers se topesc astăzi, toate, în păienjenișul internetului, iar rețelele de socializare ajung să ne de impresia că, în ciuda distanțelor uriașe, în fond lumea nu e atât de mare.

De curând, la Editura Basilica a Patriarhiei Române, în volumul 3 al noii colecții PSB, a apărut o ediție revizuită a traducerii Epistolelor Sfântului Vasile cel Mare.

Cu toate că avem la dispoziție mijloace de comunicare ultra-performante, legăturile dintre oameni slăbesc și se destramă. A existat totuși și o perioadă în care a-i vorbi prietenului aflat la mii de kilometri distanță era un act aproape artistic. În orice caz, a desena arabescuri cu pana de scris pe foaia de pergament, așa cum ne închipuim că făcea și Sfântul Vasile, însemna mai mult decât a informa pe cineva în legătură cu evenimentele petrecute în țară sau în cetatea de baștină – însemna mai degrabă a-i trimite, cumva, sinteza sufletului tău.

Dincolo de bogăția teologică exprimată în ele și de informația istorică pe care o putem extrage din ele, scrisorile Arhiepiscopului Cezareei Capadociei sunt imaginea, în epură, a sufletului său sincer, iubitor de prieteni și de credința ortodoxă. Volumul, în virtutea conținutul variat al epistolelor, poate fi citit cu folos atât de cercetătorul teolog dar și de iubitorul de confesiuni, informează TRINITAS TV.

Doritorii îl pot achiziționa, la prețul de 42 lei, de la magazinele de carte bisericească și de la pangarele Mănăstirilor și Bisericilor din Patriarhia Română.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…