Episcopul Melchisedec Stefanescu, comemorat la Roman

La Roman, au continuat astazi manifestarile comemorative dedicate episcopului Melchisedec Stefanescu, de la a carui trecere la cele vesnice se vor implini maine, 16 mai 2008, 116 ani. Astazi, in a doua zi, a fost organizat un concurs inter-scolar dedicat vietii si activitatii episcopului Melchisedec Stefanescu. In acest sens, parintele Florin Tuscanu, protopop de Roman, ne-a spus ca ‘au avut loc cateva manifestari culturale si spirituale in municipiul Roman, mai precis o evocare a personalitatii, a vietii si activitatii episcopului Melchisedec, in cadrul Scolii Generale nr. 5, unde au participat profesorii de Religie, elevii si toti iubitorii acestui mare chip al trecutului Bisericii noastre. La acest concurs au participat elevi ai Scolilor Generale nr. 3, 5 si 7 din Roman, elevii fiind rasplatiti cu premii si diplome din partea Episcopiei Romanului si din partea Fundatiei ‘Episcop Melchisedec’ care activeaza in Roman, sub presedintia PS Ioachim Bacauanul, arhiereu vicar al Episcopiei Romanului. Foarte multi elevi au pregatit referate evocatoare din viata si activitatea ilustrului ierarh. De asemenea, la Scoala nr. 5 din Roman a fost prezentata o expozitie documentara dedicata marelui ierarh’.

De asemenea, parintele protopop Florin Tuscanu ne-a vorbit si despre evenimentele de maine, care vor incheia manifestarile dedicate comemorarii episcopului Melchisedec Stefanescu: ‘In ultima zi a manifestarilor dedicate ierarhului Melchisedec vom poposi la mormantul sau din gradina ce-i poarta numele din preajma Episcopiei Romanului. La ora 10.00, va avea loc slujba de pomenire oficiata de catre PS Ioachim Bacauanul, arhiereu vicar al Episcopiei Romanului, impreuna cu un sobor de preoti romascani, iar Gradinita ‘Melchisedec’ va omagia personalitatea ctitorului ei printr-un program artistic, intitulat: ‘Ganduri de recunostinta in glasuri de copii’. Se vor depune flori si se va face o evocare a marelui ctitor al acestei institutii si, ca in fiecare an, vom incheia cu o agapa crestina’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…