Episcopul Hușilor a participat la inaugurarea noului sediu al Radio Iași

Studioul teritorial Radio Iași al Radiodifuziunii Române a împlinit ieri, 2 noiembrie, 68 de ani de când a emis pentru prima dată, sub denumirea de „Radio Moldova”. Cu acest prilej a fost inaugurat noul sediu al Radio Iași, aflat pe str. Lascăr Catargi din Iași, informează cotidianul ‘Ziarul Lumina’. La acest eveniment a participat conducerea radioului, dar și invitați din mediul bisericesc, cultural și politic.

În deschiderea momentului festiv care a avut loc în noul sediu al Radio Iași, dr. Nicolae Tomescu, redactor-șef al postului Radio Iași, a mulțumit tuturor invitaților pentru prezență, urmând ca, mai apoi, Andrei Dimitriu, fost director al Radiodifuziunii Române, cel care a pus bazele noului sediu al Radio Iași, să amintească faptul că în urmă cu opt ani au început lucrările pentru clădirea în care vor lucra peste 100 de salariați. Andrei Dimitriu a remarcat performanțele editoriale ale angajaților redacției Radio Iași și le-a oferit medalia de aur și diploma de onoare, pe care domnia sa le-a primit cu prilejul aniversării a 60 de ani de la realizarea primei emisiuni a postului Radio Iași. Maria Țoghină, președinte-director general al Radiodifuziunii Române, a apreciat munca angajaților de la Radio Iași, care s-au străduit de-a lungul timpului să emită pe o arie teritorială cât mai mare și pentru a informa cât mai corect populația, evidențiind sprijinul pe care autoritățile locale și centrale l-au acordat la ridicarea noului sediu.

PS Corneliu, Episcopul Hușilor, în calitate de delegat al Înalt Preasfințitului Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a apreciat munca deosebită pe care o desfășoară echipa Radio Iași „în a aduce informația utilă în casele oamenilor”. În același timp, Preasfinția Sa a transmis binecuvântarea Mitropolitului Moldovei și Bucovinei, remarcând faptul că Radio Iași este un „radio echilibrat, cultural, responsabil, care, împreună cu Radiodifuziunea Română, rămân factori de cultură într-o societate bulversată”.

La acest eveniment au fost prezenți și pr. Constantin Sturzu, consilier cultural al Arhiepiscopiei Iașilor, precum și protos. Hrisostom Rădășanu, consilier în cadrul Sectorului Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Iașilor, iar din partea postului Radio TRINITAS al Patriarhiei Române a fost prezent pr. Bogdan Țifrea, redactor-șef al Radio TRINITAS, redacția Iași.

Colaborarea dintre Radio Iași și Mitropolia Moldovei și Bucovinei a constat, în ultimii ani, în realizarea, săptămânal, a unei emisiuni de spiritualitate și în transmisia slujbei Sfintei Liturghii în fiecare duminică, de obicei de la Catedrala mitropolitană din Iași. Sfânta Liturghie a mai fost transmisă de Radio Iași și de la Catedrala arhiepiscopală din Suceava, Catedrala arhiepiscopală din Roman sau Catedrala episcopală din Huși. Atunci când au existat solicitări din partea mănăstirilor, slujbele de hram au fost transmise în direct la unul dintre cele mai ascultate posturi de radio din Moldova. În ultima perioadă, în intervalul orar 10:00-11:00, ascultătorii Radio Iași au putut audia slujba Sfintei Liturghii și în zilele de sărbătoare din timpul săptămânii. „Primim foarte multe scrisori, foarte multe mesaje prin internet sau prin telefon de la ascultători, în care ni se mulțumește pentru faptul că transmitem Sfânta Liturghie. Aceste mesaje vin mai ales din partea credincioșilor care nu pot veni la biserică din binecuvântate pricini”, a declarat Bogdan Neculau, realizatorul emisiunilor de viață spirituală.

Radio Iași este parte componentă a Radiodifuziunii Române, purtând la început (1941) numele de „Radio Moldova”. Radio Iași funcționează ca studio teritorial din anul 1956. Între 1984 și 22 decembrie 1989, regimul Ceaușescu i-a anulat dreptul de a emite, soartă pe care au avut-o și celelalte posturi teritoriale. Postul Radio Iași se adresează locuitorilor din județele: Bacău, Botoșani, Galați, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui, Vrancea, din Republica Moldova și Ucraina, dar și ascultătorilor de pe internet.

Comentarii Facebook


Știri recente