Episcopul Episcopiei Ortodoxe Române a Australiei și Noii Zeelande a fost întronizat la Melbourne

La Melbourne a avut loc astăzi, 29 iunie 2008, în Biserica „Sfinții Apostoli”, ceremonia de întronizare a Preasfințitului Mihail Filimon, episcop al Episcopiei Ortodoxe Române a Australiei și Noii Zeelande. Delegația Bisericii Ortodoxe Române care a participat la această ceremonie a fost condusă de către Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului.

Ceremonia de întronizare a fost precedată de Sfânta Liturghie, în cadrul căreia a fost citit Tomosul sinodal, după care Preasfințitul episcop Mihail Filimon a primit însemnele arhierești: mantia, cârja, crucea și engolpionul.

Preasfințitul Mihail Filimon a fost ales episcop al Episcopiei Ortodoxe Române a Australiei și Noii Zeelande în ședinta de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din data de 5 martie 2008.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…