Episcopia Tulcii în sprijinul celor aflați în lipsuri materiale

Vremea deosebit de geroasă și ninsorile abundente căzute în ultimul timp asupra țării, au încercat greu și pe locuitorii din Delta Dunării. În sensul acesta și în Episcopia Tulcii, s-au adoptat un set de măsuri urgente pentru a veni în ajutorul creștinilor din această zonă, izolați și aflați în lipsuri materiale.

Astfel, potrivit pr. Felix Neculai, Duminică, 19 februarie, ca urmare a circularei Episcopiei Tulcii în toate parohiile din Eparhie au fost organizate colecte în bani, care, la final, au însumat fonduri în valoare de peste 15.000, precum și numeroase pachete sociale.

Din aceasta sumă au fost procurate produse alimentare neperisabile (ulei, făină, mălai, orez, pâine). La acestea s-au adăugat și cele 3 tone de alimente venite din partea Primăriei Municipiului Făgăraș și a Protopopiatului Făgăraș, colectate în urma campaniei Din inima Făgărașului pentru locuitorii Deltei Dunării afectați de intemperiile vremii”.

Vineri, 24 februarie, pe faleza Dunării, la Tulcea, în prezența Preasfințitului Părinte Visarion și a Protoiereului de Tulcea, Ispas Romeo Gabriel, produsele au fost îmbarcate pe nava Tg. Ocna care a și asigurat transportul lor la locuitorii din satele: Maliuc, Mila 23, Caraorman, C.A.Rosetti, Letea și Sfiștofca. Produsele vor fi distribuite prin intermediul preoților parohi din localitățile afectate.

Această acțiune de întrajutorare creștină va continua în Episcopia Tulcii și în prima săptămână a Postului Mare, după cum ne informează Alexandru Chituță

Comentarii Facebook


Știri recente