Episcopia Severinului și Strehaiei la manifestările de 9 mai, la Severin

Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin a organizat miercuri, 9 mai, la Monumentul Eroilor din Parcul Rozelor, ceremonialul de sărbătorire a Zilei Independenței de Stat a României, a Zilei Victoriei împotriva fascismului și a Zilei Europei, potrivit Cătălin Cernătescu.

Manifestările prilejuite de sărbătorirea acestor evenimente au debutat cu prezentarea onorului de către garda de onoare și intonarea imnului de Stat.

Episcopia Severinului și Strehaiei a fost alături de oficialitățile locale la acest moment, delegând un sobor de preoți alcătuit din Pr. George Daniel Achim, Pr. Nicolae Gigină, Pr. Ioan Văcariu și Pr. Daniel Săvescu, în vederea oficierii ceremoniei religioase.

După binecuvântarea dată de preoți, la Monumentul Eroilor au fost depuse coroane și jerbe de flori, festivitățile sfârșindu-se prin prezentarea onorului și defilarea gărzii de onoare.

În 1986 la Summit-ul de la Milano, liderii europeni au hotărât să sărbătorească ziua de 9 Mai drept Ziua Europei. Atunci a fost ales și imnul Uniunii Europene ‘Oda Bucuriei’ din Simfonia a IX-a de Ludwig van Beethoven.

Ziua de 9 Mai este un simbol al Europei, alături de moneda unică, euro, de steagul și de imnul Uniunii Europene. Tot astăzi, România celebrează și momentul istoric de la 9 mai 1877, când Principatele Unite și-au declarat independența față de Imperiul Otoman.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…