Episcopia Sălajului este alături de sinistrații din Moldova

La fel ca în întreaga Biserică Ortodoxă Română și în Episcopia Sălajului, la îndemnul și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Petroniu Florea, s-au organizat colecte în bani, alimente neperisabile și îmbrăcăminte, pentru întrajutorarea familiilor și persoanelor aflate în dificultate, informează episcopiasalajului.ro.

O activitate deosebit de intensă în acest sens s-a desfășurat în cadrul departamentului de asistență socială al Protopopiatului Ortodox Zalău, coordonat de părintele Doru Gârboan care în colaborare cu părintele Iosif Lucaci, de la parohia ,,Adormirea Maicii Domnului” Zalău, fondatorul Asociației umanitare ,,Dăruind iubire”, au demarat campania de colectare ajutoare pentru sinistrați, sugestiv intitulată ,,Moldova în lacrimi”.

Credincioșii sălăjeni s-au dovedit a fi deosebit de receptivi și de sensibili în fața suferinței și a nevoilor fraților creștini din zonele calamitate, iar în data de 29 iulie 2010, un camion încărcat cu alimente, îmbrăcăminte, încălțăminte și frigidere, însoțit de PC. Părinți Iosif Lucaci și Doru Gârboan, îndrumați fiind de către Preasfințitul Părinte Petroniu, au pornit către Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, acolo unde au fost primiți de Înaltpreasfințitul Părinte Pimen și de către părintele consilier cultural Dragoș Buta. De aici ajutoarele vor fi distribuite în zonele afectate, în funcție de necesități, prin intermediul parohiilor.

Acțiunea de distribuire a ajutoarelor este abia la început, urmând ca în zilele ce urmează alte camioane cu ajutoare să plece din Episcopia Sălajului și alte familii și persoane să simtă că Biserica Ortodoxă Română este alături de ei la bine, dar mai ales la rău.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…