Episcopia Sălajului desfășoară campania „Nu fi indiferent!”

Cu binecuvântarea Preasfințitului Petroniu, în toate parohiile și mănăstirile ortodoxe din cuprinsul Episcopiei Sălajului se desfășoară, în perioada 1-15 august 2008, campania „Nu fi indiferent!” .

Această campanie urmărește strângerea de ajutoare financiare și materiale pentru persoanele care au avut de suferit în urma inundațiilor ce au afectat ținuturile Moldovei și ale Maramureșului. La fiecare parohie ortodoxă pot fi făcute donații în bani, materiale de construcții, alimente neperisabile, îmbrăcăminte, etc.

Donații în bani se pot face și în contul Episcopiei Sălajului RO86RNCB0214099837050001 deschis la BCR Zalău, cu mențiunea ajutoare pentru sinistrați. Sumele și ajutoarele materiale colectate vor fi direcționate spre cei care au nevoie stringentă de ele prin intermediul centrelor eparhiale din zonele afectate de revărsarea apelor.

Având în vedere faptul că suferința umană nu cunoaște segregări de ordin etnic sau religios, Episcopia Sălajului invită pe toți creștinii, indiferent de confesiune sau etnie, să nu rămână indiferenți și să li se alăture creștinilor ortodocși în acest act de dragoste jertfelnică, reamintind tuturor cuvintele Sfântului Apostol Pavel: „fiecare să dea cum socotește cu inima sa, nu cu părere de rău sau cu silă, căci Dumnezeu iubește pe cel care dă cu voie bună” (II Cor. 9,7).

Adresăm, totodată, îndemnul ca aceia care nu au posibilitatea să ofere ajutor financiar sau material să nu rămână, nici ei, indiferenți ci să-și manifeste prin rugăciune solidaritatea cu cei greu încercați.

Dumnezeu să răsplătească mărinimia tuturor!

Biroul de presă al Episcopiei Sălajului

Pr. Dr. Gabriel Gârdan

Consilier Cultural

Comentarii Facebook


Știri recente