Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria va fi recunoscută oficial între Bisericile istorice din Ungaria

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit astăzi, 23 martie, la Reședința Patriarhală, vizita Secretarului de stat pentru culte și minorități al Guvernului Ungariei.

După cum a declarat pentru Radio TRINITAS, Szászfalvi László, Secretarul de stat pentru culte și minorități al Guvernului Ungariei, Biserica Ortodoxă Română din Ungaria va fi recunoscută oficial de stat. Prevederea se află în proiectul noii legi a cultelor care va fi dezbătut de Parlamentul Maghiar.

„În scurt timp, va intra în vigoare o Lege nouă a Cultelor și în Ungaria și în această privință l-am informat pe Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. După intrarea în vigoare a noii legi, Biserica Ortodoxă Română din Ungaria (unitatea Bisericii Ortodoxe Române din Ungaria fiind Episcopia Ortodoxă Română cu sediul la Gyula) va deveni și din punct de vedere legislativ o Biserică istorică acreditată. […] Acum începem un capitol nou și primul capitol din această nou eră va fi un reangajament, un acord semnat între Biserica Ortodoxă din Ungaria și de Guvernul Maghiar” a spus Szászfalvi László, Secretarul de stat pentru culte și minorități al Guvernului Ungariei.

Comentarii Facebook


Știri recente