Episcopia Ortodoxă a Oradiei organizează tabăra de tineret „Împreună, să ne cunoaștem tradiția și valorile creștine”

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor și Sfânta Mănăstire Izbuc, organizează, în perioada 1-9 iulie 2008, la Mănăstirea Izbuc, o tabără de tineret sub genericul „Împreună, să ne cunoaștem tradiția și valorile creștine”.

Tabăra se desfășoară prin Fundația „Ioan și Veturia Candrea” a Episcopiei Oradiei, printr-un proiect finanțat de către Consiliul local al municipiului Oradea, proiect declarat câștigător în urma selecției de proiecte din sesiunea martie-aprilie 2008.

Beneficiază de această tabără, ce are ca scop familiarizarea tinerilor cu valorile spirituale și culturale ale tradiției ortodoxe, 30 de elevi din liceele orădene, selectați pe criterii sociale și prin prisma rezultatelor la învățătură.

Programul taberei este foarte diversificat, cuprinzând: ateliere de lucru, respectiv pictură de icoane pe sticlă, împletire de metanii, confecționarea de cruciulițe și însușirea muzicii bisericești; program spiritual, constând în participarea la slujbele de dimineața și seara, cateheze și discuții-dezbateri pe diverse teme; excursii și drumeții; vizionare de filme cu mesaj creștin și activități sportive. Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…