Episcopia Oradiei, alături de sinistrații din Moldova

În municipiul Marghita, județul Bihor, s-a derulat recent o campanie umanitară constând în strângere de ajutoare pentru sinistrații din urma inundațiilor din Moldova, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Transilvania. Acțiunea, desfășurată cu binecuvântarea Preasfințitului Sofronie, Episcopul Oradiei, a fost coordonată la nivel local de protopopul Marghitei, părintele Ioan Șugar, alături de preotul Ioan Bogdan Pop și membrii Consiliului parohial al Bisericii ‘Sf. Cuv. Parascheva’ din Marghita. Campania umanitară a fost susținută de Adrian Ciuciu și Ionel Pop, care au pus la dispoziție mașinile pentru transport, și domnii Claudiu Faur și Marius Străuț, care au asigurat motorina pentru transport în valoare de 4.000 lei.

Apelul umanitar lansat de Preasfințitul Sofronie a avut un ecou deosebit în rândul credincioșilor ortodocși ai Marghitei, dar și a celor de alte confesiuni din localitate și nu în ultimul rând a multor oameni de bine din parohiile învecinate. Ajutoarele credincioșilor au fost colectate în Catedrala ‘Sf. Cuv. Parascheva’ a Parohiei Ortodoxe Marghita II și sortate pe categorii. Au fost donate alimente neperisabile îmbrăcăminte pentru toate vârstele, pături și consumabile pentru uz personal, iar banii adunați au fost transferați în conturile destinate acestui scop. Primul transport spre Iași, condus de preotul Emanuel-Marius Jarca din Parohia Sânlazăr, a mai încărcat ajutoare și din parohiile Ciutelec, Bogei, Sânlazăr, Chiraleu, Boianu Mare, Abram și Abrămuț. Al doilea transport spre Iași, însoțit de domnul Nicolae Țoca din Marghita, a mai încărcat ajutoare și din Parohia Ghenetea, precum și de la noua Catedrală episcopală cu hramul ‘Învierii Domnului’ și Parohia ‘Sf. Ierarh Nicolae’ din municipiul Oradea.

Ajutoarele au fost distribuite către localitățile calamitate, prin intermediul Sectorului Social-filantropic al Arhiepiscopiei Iașilor, în comuna Dornești, județul Suceava și comuna Doljești, cu satele Buruienești și Rotunda din județul Neamț.

Comentarii Facebook


Știri recente