Episcopia Dunării de Jos se alătură acțiunilor de ajutorare a sinistraților

În urma apelului la solidaritate cu victimele inundațiilor din luna iulie a acestui an, lansat de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, Episcopia Dunării de Jos, la inițiativa Chiriarhului locului, Preasfințitul Casian, a organizat în toate parohiile și mănăstirile din județele Galați și Brăila colecte în bani, cereale, alimente, apă și îmbrăcăminte, pentru a veni în întâmpinarea sinistraților din nordul țării, informează Departamentul de Presă, Comunicare și Relații Bisericești Internaționale al Episcopiei Dunării de Jos.

Colectele în Episcopia Dunării de Jos s-au concretizat în donații bănești ce se ridică la suma de 350.000 lei, cereale în cantitate de 230 de tone, precum și alimente, apă sau îmbrăcăminte.

Delegații de preoți și credincioși s-au deplasat la fața locului, organizând convoaie umanitare pentru localitățile Pașcani, Heci, Buda Cristești, Lespezi, Mogoșești-Siret, Săucești și Suceava. În orașul menționat în urmă, ajutoarele au fost aduse la centrul de colectare din cadrul Căminului de bătrâni „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”.

Luând act cu bucurie de rezultatele acestei colecte, PS Casian a adresat clerului și credincioșilor din eparhia pe care o păstorește o scrisoare prin care își exprimă recunoștința și mulțumirea față de imediata disponibilitate spre ajutor a credincioșilor de la Dunărea de Jos, ei înșiși victime ale inundațiilor în anii trecuți.

„Întrucât și noi am cunoscut astfel de încercări, iar eparhiile din cuprinsul Patriarhiei Române nu au ezitat să ne ajute, a venit rândul nostru să întoarcem binele făcut, să facem dovada iubirii creștine de aproapele. Rezultatele îmbucurătoare ale râvnei preoțimii noastre și ale dumneavoastră, iubiți frați creștini, s-au făcut simțite în bisericile și parohiile de care aparțineți, prin fapta cea bună pe care ați săvârșit-o și prin care ați dovedit că sunteți adevărați «apostoli» ai filantropiei creștine. De aceea, dorim ca cei ce ascultați sau citiți această scrisoare să vă amintiți și de experiența prin care ați trecut în anii din urmă, când la Torcești, la Cosmești sau la Tecuci apele au lăsat în urmă multă suferință. Iată de ce simțim de a noastră datorie să vă mulțumim că ați ascultat rugămintea Sfintei noastre Biserici și că ați fost printre primii care ați contribuit la împlinirea prin faptă a iubirii creștine. Vă mulțumim sincer că mâinile pe care le-ați împreunat în rugăciune înaintea icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Adam, aflată în procesiune în peste o sută de localități ale eparhiei în perioada Postului Adormirii Maicii Domnului, le-ați deschis acum larg ca să îmbrățișați cu ele pe cei aflați în suferință, dar pe care Hristos Domnul îi întărește în necazurile lor”, a transmis Preasfințitul Casian.

Acțiunile de sprijinire a sinistraților întreprinse de Episcopia Dunării de Jos vor continua și în zilele următoare, când convoaie umanitare de la Galați, Brăila și Tecuci vor aduce ajutoare pentru credincioșii din Arhiepiscopia Iașilor, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Episcopia Maramureșului și Sătmarului și Episcopia Romanului.

( Sursa: Ziarul Lumina Nr. 195/ 23 august 2008)

Comentarii Facebook


Știri recente