Episcopia Dunarii de jos a initiat actiuni de ajutorare a sinistratilor

La realizarea acestor actiuni au participat atat preotii, cat si credinciosii din intreaga Eparhie, donand pentru familiile aflate in suferinta bani, alimente, haine si materiale de constructii. Consilierul pe probleme sociale al Episcopiei Dunarii de Jos, parintele George Cimpoca ne-a oferit detalii: ‘Tot efortul acestor credinciosi, al preotilor care-i coordoneaza, s-a concretizat in ajutoare constand in alimente, materiale de constructii, obiecte de vestimentatie care au insumat, toate, peste 9 miliarde si vreau inca o data, din incredintarea PS Casian, le multumesc tuturor ne-au sprijinit’.

Parintele consilier Geroge Cimpoca a tinut sa sublinieze si sprijinul acordat familiilor sinistrate din judetul Galati de catre credinciosii si preotii din alte eparhii, multumind in special IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, pentru implicarea sa in aceste actiuni de ajutorare: ‘In primul si in primul rand as dori sa transmitem multumiri din incredintarea PS Casian, IPS Daniel, care in momentele acelea deosebit de delicate, cand nu era apa, cand nu era mai nimic aici, in folosul si sprijinul sinistratilor, ne-a trimis un transport de 12 tone, 200 de apa minerala, care a contat extraordinar de mult. Acum sunt prezenti in aceasta zona si e o caldura torida; inchipuitiva cata nevoie este de apa si cata nevoie de detergent, de sapun, de toate materialele sanitare care ajuta deosebit de mult in aceste situatii. Am avut sprijin si din partea Arhiepiscopiei Bucurestilor, din eparhia Husilor, apoi, initiative ale unor parohii din Brasov, din Giurgiu, din Calarasi, care, toate, au insemnat peste 2 miliarde de lei din toate insemnarile pe care le-am facut noi in procesele verbale pe care le-am incheiat cu aceste parohii si, tuturor, inca o data, aducem multumiri pentru sprijinul si pentru solidaritatea lor cu sinistratii din zona noastra’.

Parintele George Cimpoca a facut si o scurta prezentare a situatiei existente in prezent in judetul Galati si s-a referit si la modul in care se doreste pe viitor sprijinirea familiilor care au ramas fara case:

‘Se infiripeaza o atmosfera de normalitate, cat de cat. Credinciosii sunt prezenti la casele lor; acolo unde se poate sta, s-a inceput activitatea pe langa gospodarii, si aceasta este incurajator, dar, un al treilea pas care ne intereseaza si care este foarte important este legat de viitorul acestei zone, de viitorul acestor oameni, acestor credinciosi ai parohiilor noastre. Vreau sa va spun ca situatia lor este un oic incerta, in sensul ca nu se stie inca daca vor locui in aceste zone sau vor fi expropriati sau vor avea posibilitatea sa-si construiasca in alte zone gospodarii. Evident, interesul nostru, in acest moment, este pentru construirea caselor acestor credinciosi. In acest sens, avem semnale deosebite chiar din partea Mitropoliei Moldovei si Bucovinei din partea Episcopiei Covasnei si Harghitei, care au promis un sprijin consistent in asigurarea materialului lemnos pentru gospodariile viitoare care se vor infiripa. De asemenea, sunt semnale de la toate firmele catre care, cu sprijinul si cu binecuvantarea PS Sale, Casian, episcopul Dunarii de Jos, am apelat si sunt promisiuni, de exemplu Mital Stil, dupa cum se stie Combinatul Sidex din Galati a promis ca va dona toata tabla necesara acoperirii tuturor caselor din zonele sinistrate’.

Familiile cele mai necajite care au ramas fara adapost vor fi sprijinite in mod special de catre Episcopia Dunarii de Jos. In acest sens, PS Episcop Casian a luat legatura cu o serie de firme care activeaza in domeniu. de asemena in sprijinul celor sinistrati a venit si Mitropolia Banatului care s-a oferit sa puna la dispozitie mai multe planuri de constructie a unor case in zonele calamitate: ‘PS Casian a avut o intalnire cu persoane in domeniu carora le-a solicitat deja sprijin in construirea, in realizarea unor planuri in vederea construirii unor gospodarii, pentru o familie, cu 2 camere, cu 3 camere, s.a.m.d. si, in functie de sprijinul pe care vom reusi sa-l dobandim, vom incerca sa sprijinim. Stim ca este un sprijin deosebit din partea Mitropoliei Banatului de a ne pune la dispozitie o parte din aceste planuri care se potrivesc, evident, zonelor in care locuim noi, pentru a le putea adapta si a construi gospodarii potrivit acelor schite si planuri’.

Comentarii Facebook


Știri recente