Episcopia Dunării de Jos a fost ridicată astăzi la rang de Arhiepiscopie

La Catedrala eparhială din Galați s-a desfășurat astăzi, 27 septembrie, în Duminica a XVIII-a după Rusalii, ceremonia de ridicare la rang a Episcopiei Dunării de Jos, informează TRINITAS TV.

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a oficiat Sfânta Liturghie, urmată de ridicarea la rang de arhiepiscopie a Episcopiei Dunării de Jos.

Mantia de arhiereu, crucea patriarhală pentru arhierei, engolpionul, camilafca și cârja arhierească sunt însemnele arhiepiscopale pe care Preasfințitul Părinte Episcop Casian le-a primit astăzi din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, ca semne ale ridicării la rang de arhiepiscop.

La evenimentul de la Galați au participat, alături de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, 21 de ierarhi, membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. De asemenea, la ridicarea la rang de arhiepiscopie a Episcopiei Dunării de Jos a fost prezent și un oaspete din Grecia, Înaltpreasfințitul Părinte Dionisie, Mitropolitul Corintului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…