Episcopia Devei și Hunedoarei împotriva căsătoriilor de probă de Dragobete din jud. Hunedoara

Biroul de presă al Episcopiei Devei și Hunedoarei a postat pe site-ul episcopiadevei.ro o scrisoare deschisă a Preasfințitului Părinte Gurie adresată tuturor primarilor județului Hunedoara în care își exprimă dezaprobarea și nemulțumirea față de căsătoriile de probă care se oficiază de Dragobete în județ:

Vă scriu aceste rânduri din pricina prețuirii și a dragostei pe care v-o port, dar și din grija părintească și duhovnicească cu care sunt dator înaintea lui Dumnezeu pentru toți cei încredințați mie spre păstorire, își începe Preasfinția Sa scrisoarea, arătând apoi că această practică a căsătoriilor de probă este o blasfemie împotriva lui Dumnezeu.

„Dragobetele, din sărbătoare a iubirii neprihănite, ce înalță tinerețea în bucuria supremă de a fi, este transformat într-un jalnic concubinaj al desfrânării! Cine și de ce o face? Cine sunt cei care dezbracă iubirea de sfințenie și o rezumă la instinctele unei discoteci? Generațiile vârstnice, datoare să vegheze ca duhul creștin românesc să nu moară în copiii noștri, se transformă în jalnici agenți matrimoniali de o zi. Primarul – omul reper moral, intelectual și gospodăresc al unei comunități, părintele fără veșminte preoțești al celor din „parohia”(primăria) ce i-a fost încredințată – joacă rolul unui oficiator al unei iubiri și căsătorii de probă! Normalizează, adică, alungarea lui Hristos din cetate! Domnule primar, oricare ai fi, aceasta este o blasfemie! O blasfemie împotriva lui Dumnezeu atunci când participi și sapi la temelia instituției sacre a familiei creștine încheind căsătorii de o zi! Este o blasfemie împotriva neamului românesc, a identității sale exprimată și în sărbătoarea Dragobetelui, atunci când sanctifici iubirea redusă la concubinajul de o noapte! Este o crudă blasfemie împotriva iubirii, căci iubirea singularizează pe om în rândul tuturor formelor de existență și înveșnicește comuniunea între doi tineri ! Te-ai gândit vreodată că cei doi tineri cărora le oficiezi curvia de o zi ar putea fi copiii sau nepoții tăi?!”, se mai precizează în această scrisoare.

Comentarii Facebook


Știri recente