Episcopia Devei și Hunedoarei continuă acțiunea de prevenire a abandonului școlar în județul Hunedoara

La cantina Colegiului Tehnic „Matei Corvin” din Hunedoara, a fost inițiat luni, 07 februarie 2011, programul de prevenire a abandonului școlar în județul Hunedoara, program demarat de Episcopia Devei și Hunedoarei în vara anului 2010, după cum ne informează episcopiadevei.ro.

Astfel, începând de ieri, la cantina Colegiului Tehnic „Matei Corvin” din Hunedoara, zilnic, vor servi masa de prânz 14 copii care provin din familii cu dificultăți materiale, greutăți care periclitează activitatea școlară a acestora.

Acțiunea a fost susținută în prezența Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, precum și cu participarea preoților din orașul Hunedoara, care vor participa activ la susținerea acestui program filantropic.

De asemenea alături de parohiile implicate în sprijinirea acestui act de binefacere și-au oferit ajutorul și alte persoane din orașul Hunedoara, care au insistat să rămână în anonimat, dar care au dorit să-și aducă aportul la activitatea social – filantropică a Episcopiei Devei și Hunedoarei.

La finalul slujbei de binecuvântare a acestei mese a bucuriei celor 14 școlari, Preasfințitul Părinte Gurie a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură în care a accentuat importanța milosteniei față de semeni, certificând adevărul Sfintei Scripturi care ne spune că, sub chipul fiecărui sărman se află Domnul Hristos.

Totodată Preasfinția Sa a adresat o mulțumire specială tuturor celor implicați în acest act caritabil, pentru solidaritatea de care dau dovadă în manifestarea dragostei creștine față de aproapele nostru.

Reamintim că programul de prevenire a abandonului școlar în județul Hunedoara, a luat naștere anul trecut, la inițiativa Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei și se derulează deja în orașele Deva, Orăștie și Petroșani, urmând ca în perioada următoare să fie implementat în toate localitățile mari din județul Hunedoara.

Comentarii Facebook


Știri recente