Episcopia Covasnei si Harghitei organizeaza a VII-a editie a Universitatii de vara de la Izvorul Muresului

Episcopia Ortodoxa a Covasnei si Harghitei organizeaza, la Izvorul Muresului, in perioada 19-25 iulie, a VII-a editie a universitatii de vara.

Editia din acest an are ca tema ‘Comunitatile romanesti si integrarea europeana’ si vor participa peste 100 de cursanti din tara si de peste hotare, reprezentanti ai celor mai semnificative asociatii romanesti din vecinatatea tarii noastre si din diaspora. Participantii sunt elevi, studenti si profesori din Bulgaria, Ungaria, Ucraina, Republica Moldova, Uniunea Serbia-Muntenegru, Macedonia, Albania, Kazahstan, Franta, Germania, Suedia, SUA, Italia, Australia, preocupati de promovarea valorilor nationale si de convietuirea interetnica.

Ca si in anii precedenti, vor fi invitati sa sustina prelegeri ministri, parlamentari, academicieni, profesori universitari, oameni de cultura, publicisti din principalele centre universitare ale tarii si din strainatate. PS Ioan, Episcop al Covasnei si Harghitei, ne-a dezvaluit cateva dintre temele universitatii de vara:

Comentarii Facebook


Știri recente