Episcopia Buzăului și Vrancei, alături de cei afectați de inundații

Urmare a apelului de solidaritate cu cei afectați de inundațiile din luna iulie din Moldova și Maramureș, făcut de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, Permanența Consiliului Eparhial Buzău, cu binecuvântarea Preasfințitului Episcop Epifanie, a hotărât ca în toate parohiile și mănăstirile din cuprinsul Eparhiei Buzăului și Vrancei să fie înălțate rugăciuni înaintea Mântuitorului Hristos și a Maicii Sale pentru întărirea duhovnicească a celor cărora furia apelor le-a răpit agoniseala de o viață și, totodată, să se organizeze colecte de bani, cereale, îmbrăcăminte și materiale de construcție.

Având în vedere situația disperată în care se aflau multe persoane din Moldova, la inițiativa și cu binecuvântarea chiriarhului eparhiei de la Curbura Carpaților, a fost strânsă suma de 100.000 de lei care a fost pusă la dispoziția Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. În cele 12 protoierii din cuprinsul eparhiei s-a desfășurat campania de strângere de ajutoare. Sume importante au fost depuse de către parohii la protoierii, iar acestea, la rândul lor, le-au centralizat și virat către Centrul Eparhial, de unde banii sunt distribuiți către cei care se găsesc în grea încercare.

Totodată, până la ora actuală, au fost colectate cereale, produse alimentare și articole de îmbrăcăminte, toate fiind trimise în zonele greu încercate de inundații. De remarcat aici generozitatea credincioșilor din Eparhia Buzăului și Vrancei, precum și misiunea preoților care au susținut această nobilă acțiune de ajutorare a celor aflați în nevoi.

Redăm, în continuare, pe protoierii, desfășurarea acestor activități: la Protoieria Buzău II, preoții, coordonați de pr. secretar Florin Nedelcu, au preluat 20 de tone de produse agricole și le-au distribuit credincioșilor din Parohia Săucești, județul Bacău; din Protoieria Buzău III a plecat către parohii din Episcopia Romanului ( în special, zona Bacăului) 25 de tone de cereale; Protoieria Mărăcineni a colectat peste 20 de tone de cereale care au fost împărțite credincioșilor din diferite localități aflate în județul Suceava; în Protoieria Râmnicu Sărat au fost adunate 8 tone de produse agricole; Protoieriile Adjud și Odobești au ajutat pe cei sinistrați cu peste 15 tone de cereale.

Demn de amintit aici este și efortul făcut de unele parohii din județul Vrancea – Vadu Roșca, Suraia-Dumbrăvița, Jelaboi – Focșani, Broșteni, Râmniceni care, prin donațiile lor concretizate în 20 de tone cereale, 400 de colete cu îmbrăcăminte și încălțăminte, produse alimentare ( zahăr, ulei, orez, fasole), au ajutat familii din localități de pe raza județelor Suceava și Bacău.

Tot în acest context de sprijinire a celor sinistrați, în urma revărsării apelor, se înscrie și găzduirea a 10 fete la Mănăstirea Cârnu și opt băieți la Centrul social „Sfânta Maria” din localitatea Sătuc, cei 18 copii putându-se bucura, timp de o săptămână, de frumusețile mănăstirilor din zona Buzăului, precum și de obiectivele turistice ale locurilor.

( Sursa: Ziarul Lumina Nr.217/ 18 septembrie 2008)

Comentarii Facebook


Știri recente