Eparhiile Bisericii Ortodoxe Romane organizeaza multiple activitati social-caritative

Eparhiile Bisericii Ortodoxe Romane organizeaza mai multe activitati social-caritative pentru cei nevoiasi, cu scopul de a-i ajuta pe acestia sa intampine asa cum se cuvine sarbatoarea Nasterii Domnului. In acest sens, cu binecuvatarea PF Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, in preajma sarbatorii Nasterii Domnului, Arhiepiscopia Bucurestilor organizeaza o serie de activitati social-caritative menite sa aduca bucurii celor aflati in suferinta. Despre aceste activitati ne-a vorbit parintele Mihnea Susan, consilier pe probleme de asistenta sociala din cadrul Arhiepiscopiei Bucurestilor: ‘Programul consta in distribuirea unor ajutoare alimentare, produse igienico-sanitare, dar si materiale cu continut religios pentru detinutii din penitenciarele din Arhiepiscopia Bucurestilor. Aceasta este o actiune care se desfasoara in fiecare an si, pe langa ajutoarele materiale, cei 6.450 de detinuti din penitenciarele respective vor beneficia si de prezenta unui grup de colindatori care le vor vesti Nasterea Domnului si bucuria aceasta a crestinatatii. Totodata, un alt program pe care Arhiepiscopia Bucurestilor il are in desfasurare in aceasta perioada este distribuirea unor pachete pentru cazurile sociale inscrise in programul ‘Cantina sociala. Casa Barnaba’, cu 46 de pachete si alte 145 de persoane vor primi alimente de baza prin grija sponsorilor nostri. De asemenea, vom avea si o serbare de Craciun, cu dansuri, colinde, poezii, recital de vioara si orga. Vor fi oferite cadouri, dulciuri, fructe, jucarii si alte bunatati’.

Si Arhiepiscopia Iasilor, cu binecuvantarea IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, vine in spijinul celor nevoiasi in aceasta perioada a postului pregatitor pentru intampinarea Nasterii Domnului nostru Iisus Hristos. Mai multe detalii unele dintre aceste activitati ne-a vorbit parintele Sebastian Teacu, inspector pe probleme de asistenta sociala din cadrul Arhiepiscopiei Iasilor: ‘In primul rand, ne-am indreptat atentia catre 50 de familii dintre cele pe care le avem in evidenta Biroului de Asistenta Sociala. Pentru ele am pregatit 50 de pachete cu alimente care vor fi distribuite inainte de sarbatoarea Craciunului. De asemenea, acest program – ‘Bucuria Sarbatorii Craciunului’ – este extins prin colaborarea pe care o avem cu Centrul pentru respectarea drepturilor omului, prin aceasta ajutand inca 21 de familii cu pachete si alimente. Pe langa aceasta activitate exista o alta activitate pe care o organizam tot in acest program, adica avem 25 de pachete cu alimente si cu cadouri pentru copii, care sunt oferite de catre Biroul de Asistenta Sociala ‘Diaconia’, prin bunavointa diversilor sponsori si persoane fizice care au dorit, in forma organizata, sa ajute pe cei care au nevoi imediate. Saptamana viitoare, la Caminul de Batrani din Sculeni, impreuna cu profesori si elevi din Liceul Teoretic ‘Vasile Alecsandri’, cu ajutorul Centrului de Pelerinaje ‘Sf. Parascheva’, va fi o deplasare acolo, la acesti batrani, pentru a le oferi daruri cu ocazia sarbatorii Craciunului, dar si colinde’.

Activitati cu caracter caritativ se desfasoara si in Arhiepiscopia Sibiului. Ele au demarat printr-un apel lansat de catre IPS Laurentiu, Mitropolitul Ardealului. Mai multe amanunte in acest sens ne-au fost oferite de catre pr. Nicolae Latzchescu, inspector pe probleme de asistenta sociala din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului: ‘IPS Laurentiu Streza a trimis o pastorala cu ocazia sarbatorii inchinate Sf. Ierarh Nicolae, care a fost citita in toate bisericile de pe cuprinsul eparhiei, prin care au fost indemnati, preoti si credinciosi, sa contribuie cat mai substantial la fondul filantropic pentru credinciosii aflati in nevoi. Asociatiile ASCOR si Pro Vita au organizat colecte pentru ajutorarea mai multor familii nevoiase din municipiul Sibiu. De asemenea, au organizat concerte de Craciun, precum si daruri de care au beneficiat si vor beneficia copiii asistati din complexele comunitare. Ne straduim ca in rastimpul care a mai ramas pana la marele praznic al Nasterii Domnului sa aducem o raza de lumina din steaua care a rasarit Domnului care i-a calauzit pe cei trei crai spre ieslea Betleemului, in care se afla Pruncul Iisus’.

Comentarii Facebook


Știri recente