Eparhia Romanului și Bacăului, reprezentată la un congres European

În orașul Praga din Cehia a avut loc, în perioada 29 septembrie-2 octombrie 2011, Congresul European al Directorilor de Cămine de Bătrâni, cu tema ‘Marile tabuuri în îngrijirea de lungă durată’. Din partea Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului a participat la această reuniune, cu binecuvântarea PS Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, pr. Ilarion Mâță, directorul Centrului rezidențial de îngrijire a persoanelor vârstnice ‘Sfântul Voievod Ștefan cel Mare’ Hârja.

‘Au fost prezente 500 de persoane din 18 țări europene, România fiind reprezentată de trei directori ai unor instituții de ocrotire socială. Centrul de la Hârja a fost singura instituție din cadrul Bisericii Ortodoxe din întreaga Europă care a avut un reprezentant la congres. În prima zi a întâlnirii, au fost prezentate referate și proiecte având ca subiecte mediul și energia electrică în centrele rezidențiale de bătrâni, marile tabuuri în îngrijirea de lungă durată, demnitatea și îngrijirea la bătrâni ș.a. În a doua și a treia zi a congresului, lectori din diferite țări au abordat tematici referitoare la problemele vârstnicilor din centrele de ocrotire socială’, a relatat pentru „Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova pr. Ilarion Mâță.

În cadrul acestui congres, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, prin Centrul rezidențial Hârja, a reușit să încheie contracte de parteneriat cu centre de vârstnici din alte țări.

‘Dr. Wilfried Schluter, președintele Asociației Europene al directorilor de cămine pentru persoane vârstnice din Europa, a felicitat modul în care Preasfințitul Ioachim Băcăuanul este implicat în activitățile social-caritative. În același timp, dr. Wilfried Schluter și-a exprimat dorința de a vizita Centrul rezidențial de la Hârja și celelalte centre sociale din Eparhia Romanului și Bacăului’, a mai spus pr. Ilarion Mâță.

Comentarii Facebook


Știri recente