Eparhia Dunării de Jos a sărbătorit un an de la ridicare ei la rangul de Arhiepiscopie

În Catedrala arhiepiscopală din municipiul Galați s-a sărbători astăzi, 27 septembrie, un an de la ridicarea Episcopiei Dunării de Jos în rang de Arhiepiscopie, conform Hotărârii Sfântului Sinod nr. 3621/2009, întrunit în ședința din 18-19 mai 2009. Sfânta Liturghie a fost oficiată cu acest prilej de către Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, informează TRINITAS TV.

„Îi privesc cu respect și evlavie pe Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, înconjurat de marea majoritate a ierarhilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române care chiar acum un an, într-un cadru solemn au celebrat o sărbătoare care mi-a rămas la inimă, pentru că este o sărbătoare a recunoaște lucrările credincioșilor, preoțimii și cinului monahal, protopopiatelor, școlilor, centrelor sociale și centrelor administrative”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Casian.

Cu această ocazie au fost aduse spre închinare Sfintele moaște aflate în patrimoniul eparhiei. În această zi de sărbătoare au fost oferite o serie de distincții clericale precum și cea mai înaltă distincție pentru mireni: ordinul „Sfântul Apostol Andrei”, pentru ajutorul acordat Bisericii.

Comentarii Facebook


Știri recente