Eparhia Buzăului și Vrancei va fi ridicată la rangul de Arhiepiscopie

Duminică, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Române, va ridica la rangul de arhiepiscopie Eparhia Buzaului și Vrancei.

În zilele de 7-8 noiembrie 2009, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, va efectua o vizită canonică în Episcopia Buzăului și Vrancei.

Manifestările vor debuta cu procesiunea din fața Catedralei Episcopale „Adormirea Maicii Domnului”, unde sunt așteptați monahi preoți și un număr însemnat de binecredincioși creștini buzoieni și vrânceni, iar duminică vor avea loc festivitățile religioase prilejuite de sfințirea noii Catedrale episcopale, cu hramurile „Înălțarea Domnului” și „Sfinții Trei Ierarhi”, de ridicarea Episcopiei Buzăului și Vrancei la rangul de arhiepiscopie și a Preasfințitului Părinte Episcop Epifanie la rangul de arhiepiscop.

Corespondentul Radio TRINITAS, Pr. Adrian Ionescu transmite: „Ridicarea Eparhiei Buzaului și Vrancei la rang de arhiepiscopie reprezintă recunoașterea importanței trecutului istoric a Eparhiei Buzăului și Vrancei ale cărei rădăcini se trag din veacul al IV-lea d. Hr., precum și a rolului pe care această eparhie și reprezentanții ei au avut-o în istoria Bisericii Ortodoxe Române, dar și în cultura neamului nostru.Totodată, noua Catedrală arhiepiscopală care va fi sfințită dumincă, alături de alte împliniri actuale, va marturisi peste veacuri despre activitatea slujitorilor Ortodoxiei românești din aceasta parte de țară, prin îndemnul arhieresc și părinteasca grijă a Preasfințitului Părinte Episcop Epifanie, care pastorește la Buzău din anul 1982. În cadrul manifestărilor vor fi aduse la Buzău, spre întărirea duhovnicească a credincioșilor prezenți la slujbe moaștele Sf. Ierarh Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi, canonizat de Biserica Ortodoxă Română în 2003.”

Comentarii Facebook


Știri recente