Enoriașii parohiei Capu Câmpului 2 se roagă de duminică într-o biserică nouă

Biserica cu hramul „Izvorul Tămăduirii” din parohia Capu Câmpului 2 a fost sfințită duminică, 5 iulie 2009, de către Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

Sute de credincioși au participat la sfințirea bisericii cu hramul „Izvorul Tămăduirii” din localitatea Capu Câmpului 2. Programul liturgic a început de dimineață, cu oficierea Aghezmei mici, a Utreniei și a Acatistului. Înaltpreasfințitul Pimen a fost întâmpinat, potrivit tradiției, la intrarea în sat, cu o trăsură trasă de cai. Ierarhul a mers apoi, înconjurat de călăreți, până la sfântul lăcaș, unde a fost așteptat de preoți, enoriași și pelerini veniți din alte sate. După slujba de sfințire a bisericii, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a săvârșit slujba Sfintei Liturghii. Din soborul de 20 de preoți care l-au însoțit pe Înaltpreasfințitul Pimen a făcut parte și pr. Minu Mititelu, protoiereu al Protopopiatului Suceava 2. În cuvântul de învățătură pe care l-a rostit în cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre semnificația Evangheliei din Duminica a IV-a după Rusalii, despre importanța Bisericii în viața credincioșilor, dar și despre rolul credinciosului în biserică. La final, pr. paroh Dumitru Lateș a primit rangul de iconom stavrofor. De asemenea, câțiva enoriași care s-au evidențiat în sprijinirea lucrărilor de la Biserica „Izvorul Tămăduirii” au primit distincții de vrednicie.

Parohia Capu Câmpului 2 din Protopopiatul Suceava 2 a fost înființată în urmă cu zece ani, pe fondul unei bune organizări bisericești și al apropierii credincioșilor de biserica parohială. Pentru definitivarea lucrărilor la Biserica „Izvorul Tămăduirii”, Ministerul Cultelor a acordat suma de 115.000 de lei, iar Primăria comunei Capu Câmpului a donat suma de 20.000 de lei.

Sursa: ziarullumina.ro

Comentarii Facebook


Știri recente