Enciclopedia Ortodoxiei Românești, Editura Institutului Bibilc și de Misiune Ortodoxă, București, 2010

În deschiderea lucrărilor Adunării Naționale Bisericești a Bisericii Ortodoxe Române desfășurate astăzi, 9 februarie, începând cu ora 10,00, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în Aula Magna a Palatului Patriarhiei, a avut loc un moment aniversar dedicat celor 85 de ani de la înființarea Patriarhiei Române. După prezentarea filmului documentar și a pliantului „Un dar al tău pentru eternitate”, cuprinzând etapele pregătitoare pentru elaborarea proiectului Catedralei Mântuirii Neamului, a fost lansat volumul „Enciclopedia Ortodoxiei Românești”. Lucrarea a fost prezentată plenului Adunării Naționale Bisericești de către preotul profesor academician Mircea Păcurariu, coordonator al comisiei de elaborare a „Enciclopediei Ortodoxiei Românești”.

Volumul, publicat în condiții grafice excelente la Editura Institutului Bibilc și de Misiune Ortodoxă, din inițiativa și cu binecuvântarea Patriarhului României, este deschis de „Cuvântul înainte” al Prefericirii Sale: „Elaborarea și publicarea unei Enciclopedii a Ortodoxiei Românești, menită să cuprindă datele fundamentale ale istoriei și vieții Bisericii Ortodoxe Române, reprezintă o necesitate de ordin pastoral, misionar și mediatic. Fără a avea un precedent în spațiul bibliografic teologic de la noi, o Enciclopedie a Ortodoxiei Românești își avea o veche justificare și se impunea din ce în ce mai mult în zona încă deficitară a instrumentelor de studiu istorico-teologic, cultural-educațional și jurnalistic”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Arhiepiscopia Bucureștilor va organiza spectacolul „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”

Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va organiza Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, luni, 5 decembrie. Evenimentul va avea loc în Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei, începând cu ora 17:00.…