Emisiune numismatică dedicată Sfinților Martiri Brâncoveni

Anul comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni este marcat și de Banca Națională a României. Instituția a lansat în acest sens, în circuitul numismatic, două monede (din aur și din argint). Aversul celor două monede prezintă biserica „Sfântul Gheorghe Nou” din București și icoanele ocrotitorilor locașului de cult (Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Sfânta Cuvioasă Parascheva și Sfântul Ierarh Nicolae), candela de deasupra mormântului voievodului Constantin Brâncoveanu aflat în biserică, și valoarea nominală, cea din argint 10 lei, iar cea din aur, 100 de lei. Reversul redă portretele Sfinților Martiri Brâncoveni, așa cum sunt reprezentate în tabloul votiv din biserica „Sfântul Gheorghe Nou”, informează TRINITAS TV.

Monedele sunt însoțite de broșuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză și franceză.

Punerea în circulație, în scop numismatic, a acestor monede din aur și argint se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.

Comentarii Facebook


Știri recente