Emisiune numismatică a Băncii Naționale a României – set de trei monede din argint dedicate monumentelor de artă medievală creștină

Începând cu data de 28 februarie 2011 Banca Națională a României va pune în circulație, în scop numismatic, un set de trei monede din argint dedicate monumentelor de artă medievală creștină – Biserica din Strei (jud. Hunedoara), Mănăstirea Humor (jud. Suceava) și Mănăstirea Hurezi (jud. Vâlcea). Valoarea nominală a acestor monede va fi de 10 lei. După cum ne informează www.bnr.ro monedele vor avea diametrul de 37 mm și greutatea de 31,103 g.

Monedele din argint vor fi însoțite de broșuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limba română, engleză și franceză.

Broșurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naționale a României și casierului central, iar tirajul va fi de 500 de seturi.

Prețul de vânzare, exclusiv TVA, pentru setul de trei monede din argint este de 900,00 lei. Monedele au putere circulatorie pe teritoriul României.

Punerea în circulație, în scop numismatic, a setului de monede din argint, aferente emisiunii numismatice „Monumente de artă medievală creștină – Biserica din Strei, Mănăstirea Humor și Mănăstirea Hurezi – set de trei monede din argint”, se realizează prin sucursalele București, Cluj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.

Comentarii Facebook


Știri recente