Eminescu sărbătorit în Episcopia Caransebeșului

În Sala Lira a Liceului de Artă Sabin Păutza din Reșița, marți, 9 iunie, Episcopia Caransebeșului a omagiat în logos și melos pe Poetul național al românilor, Mihai Eminescu, de la a cărui trecere la cele veșnice se împlinesc anul acesta, la 15 iunie, 120 de ani.

Manifestarea culturală a fost intitulată RUGĂCIUNEA UNUI POET, și s-a cinstit prin cântare corală, piese muzicale cu text din lirica eminesciană și recitaluri de texte din creația marelui poet.

Deschiderea a făcut-o Corul Episcopiei Caransebeșului, ce a interpretat piese muzicale corale compuse după textele poetice ale lui Mihai Eminescu, apoi Grupul Katharsis al Episcopiei Caransebeșului a cântat melodii cunoscute după poeziile poetului, între toate aceste cântări fiind intercalate cele mai emblematice poezii ale operei eminesciene.

În finalul manifestării, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeșului a adresat celor prezenți cuvânt de binecuvântare și a arătat importanța pentru neamul românesc a poetului Mihai Eminescu.

Episcopia Caransebeșului a considerat că prin susținerea unei manifestări culturale și literare păstrează tradiția în duhul căreia Biserica a fost întotdeauna cu multă deschidere în fața tuturor problemelor de educație și formare a credincioșilor ei, îndeosebi a celor tineri.

Sursa: Episcopia Caransebeșului

Comentarii Facebook


Știri recente

La noapte trecem la ora de iarnă

România trece oficial la ora de iarnă. În noaptea de 24 spre 25 octombrie, ceasurile se vor da înapoi, ora 04:00 va deveni 03:00. Astfel, 25 octombrie devine cea mai lungă zi din an, cu…