Eminescu sărbătorit în Episcopia Caransebeșului

În Sala Lira a Liceului de Artă Sabin Păutza din Reșița, marți, 9 iunie, Episcopia Caransebeșului a omagiat în logos și melos pe Poetul național al românilor, Mihai Eminescu, de la a cărui trecere la cele veșnice se împlinesc anul acesta, la 15 iunie, 120 de ani.

Manifestarea culturală a fost intitulată RUGĂCIUNEA UNUI POET, și s-a cinstit prin cântare corală, piese muzicale cu text din lirica eminesciană și recitaluri de texte din creația marelui poet.

Deschiderea a făcut-o Corul Episcopiei Caransebeșului, ce a interpretat piese muzicale corale compuse după textele poetice ale lui Mihai Eminescu, apoi Grupul Katharsis al Episcopiei Caransebeșului a cântat melodii cunoscute după poeziile poetului, între toate aceste cântări fiind intercalate cele mai emblematice poezii ale operei eminesciene.

În finalul manifestării, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeșului a adresat celor prezenți cuvânt de binecuvântare și a arătat importanța pentru neamul românesc a poetului Mihai Eminescu.

Episcopia Caransebeșului a considerat că prin susținerea unei manifestări culturale și literare păstrează tradiția în duhul căreia Biserica a fost întotdeauna cu multă deschidere în fața tuturor problemelor de educație și formare a credincioșilor ei, îndeosebi a celor tineri.

Sursa: Episcopia Caransebeșului

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…