Elogiu pentru Mihai Eminescu la Câmpulung Muscel

În sala Multimedia a Colegiului Național Pedagogic,,Carol I” din municipiul Câmpulung Muscel, la 20 ianuarie 2012, a fost organizat un simpozion dedicat împlinirii a 162 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu.

În prezența Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, programul s-a desfășurat sub titlu Elogiu pentru Mihai Eminescu, fiind realizat de elevii Seminarului Teologic Justin Patriarhul și de elevii Colegiului Național Carol I, potrivit Biroului de presă al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.

În prima parte a evenimentului părintele profesor Ion Cojocaru, directorul Seminarului Teologic din Câmpulung Muscel a evocat într-un scurt material viața și activitatea poetului național numit luceafărul poeziei românești

Sub titlul Dor de Eminescu, profesor dr. Vitan Matei Casiana a prezentat un material video prin care a evidențiat cele mai importante momente din bogata activitate a poetului.

Elevii Colegiului Național ,,Carol I” au prezentat în continuare un recital de poezie, fiind rostite versuri eminesciene atât în limba română, cât și în limba franceză.

În final, grupul vocal ,,Brevis Cuartet” al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, a prezentat un program muzical care a cuprins o parte din cele mai cunoscute versuri care aparțin poetului nepereche, Mihai Eminescu.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…