Elevii Seminarului Teologic Ortodox Sfântul Gheorghe din Botoșani au vestit Nașterea Domnului

În seara zilei de luni, 17 decembrie 2012, în sala mare a Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani, elevii Seminarului Teologic Ortodox Liceal „Sf. Gheorghe” au vestit Nașterea Domnului printr-un concert de colinde, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

La spectacol au participat pr. prof. Grigore Diaconu, director al Seminarului Teologic „Sf. Gheorghe” din Botoșani, cadrele didactice ale seminarului și mulțime de preoți și credincioși.

Spectacolul a debutat cu piesa de teatru „Nașterea Domnului” jucată de elevii seminariști, coordonați de pr. prof. Vizitiu Visarion. A urmat Corul „Biruitorii”, dirijat de pr. prof. Constantin Zăiceanu, care a interpretat colindele „Nașterea Domnului”, „În seara de Moș Ajun” și „Leru-i ler”. A intrat, apoi, în scenă corul de muzică psaltică „Filotheos”, dirijat de Bulboacă Gheorghe, elev în clasa a XI-a A, al cărui repertoriu a fost format din colindele „Trei Crai de la Răsărit”, „Toaca-n cer” și „În orașul Betleem”. După recitalul Corului „Dorulețul”, dirijat de pr. prof. Constantin Zăiceanu, au urmat soliștii Maria Bălineanu, Tatiana Ilași și Constantin Beleciu, spectacolul finalizându-se cu „Obiceiurile tradiționale de iarnă”, moment la care elevi ai seminarului, coordonați de Petru Abălașei, au prezentat „Dansul ursului” și alte obiceiuri specifice Anului Nou.

La final, pr. prof. Grigore Diaconu, director al Seminarului Teologic „Sf. Gheorghe”, a apreciat concertul ca fiind „o reușită a elevilor seminarului nostru și a profesorilor noștri. Colindele fac parte din viața noastră bisericească și sunt creația cea mai frumoasă a poporului nostru prin care poporul a teologhisit Nașterea Domnului.” La rândul său, pr. prof. Partenie Apostoaie a declarat că „acest concert ne reamintește faptul că Dumnezeu cel bun ne binecuvântează cu tineri valoroși, frumoși la suflet și pe noi, profesorii, ne responsabilizează pentru că trebuie să îi învățăm pe acești tineri să-L iubească pe Dumnezeu și tot ce este frumos”.

Comentarii Facebook


Știri recente