Elevii filantropi au fost premiați la Sibiu

În capela Facultății de Teologie Ortodoxă ‘Sfântul Andrei Șaguna’ din Sibiu, a avut loc premierea câștigătorilor de la Concursul național de miniproiecte de educație social-filantropică ‘Copilul învață iubirea lui Hristos’, la nivelul Arhiepiscopiei Sibiului, informează „Ziarul Lumina”. La festivitate a fost prezent Înalt Preasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, care i-a felicitat pe copii și pe preoții coordonatori.

La concursul inițiat de Sectorul Teologic-educațional din cadrul Patriarhiei Române și implementat în eparhiile din țară au participat 61 de parohii din Arhiepiscopia Sibiului, implicând grupuri de copii coordonați de preotul paroh și un cadru didactic. În urma jurizării de la nivel eparhial, câștigătorul concursului a fost grupul de la Parohia Catedrala I din Mediaș, condus de preotul Flaviu Fleșer și profesoara Monica Toth. Acest grup de copii va participa la faza națională a concursului, ca reprezentant al Arhiepiscopiei Sibiului.

Premiul II a fost câștigat de grupul de la Parohia Cibin II din Sibiu, coordonați de părintele Vasile Dariciuc și profesoara Ligia Bucerzan, iar premiul al III-lea a fost câștigat de grupul de copii condus de părintele Marian Vlăduț și profesoara Ana Bozdoc.

‘Bucuria părtășirii cu semenii’

La festivitatea de premiere a fost prezent Înalt Preasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, care i-a felicitat pe copii și pe preoții coordonatori.

‘Dorim să-i felicităm și să-i binecuvântăm pe copii, care s-au dovedit a fi aproape de Hristos. Prin sensibilitatea și curăția sufletelor lor L-au imitat pe Hristos. Genericul acestui concurs este semnificativ pentru că nimeni n-a adus în lume atâta iubire cât a adus Fiul lui Dumnezeu Întrupat. Această iubire se transmite și semenilor, iar voi, tinerii, ați gustat din această bucurie a părtășirii cu alții’, a spus Mitropolitul Laurențiu.

Ceremonia a fost condusă de coordonatorul Departamentului pentru tineret din Arhiepiscopia Sibiului, pr. Vasile Dariciuc, fiind prezenți decanul facultății amintite, pr. prof. dr. Aurel Pavel, consilierul cultural pr. Savu Popa și consilierul social pr. Nicolae Rusu. Copiii care au reprezentat grupurile câștigătoare au primit diplome, cărți și obiecte religioase, iar toți participanții – câte o diplomă.

Câștigătorii din Eparhia Sălajului

Etapa Concursului național de miniproiecte de educație social-filantropică ‘Copilul învață iubirea lui Hristos’ în Eparhia Sălajului s-a încheiat. Miniproiectele catehetico-filantropice au fost evaluate, în conformitate cu metodologia concursului, la această etapă, de o comisie formată din pr. consilier social Alexandru Horvat, pr. inspector pentru catehizare parohială Silviu Boha și inspector școlar de specialitate prof. Claudia Boha.

Premiul I a fost câștigat de proiectul ‘Îngerii șterg lacrimi’, Catedrala episcopală ‘Înălțarea Domnului’, coordonator proiect pr. lect. dr. Gabriel Gârdan, premiul II a fost câștigat de proiectul ‘Trăind la umbra Bisericii, învățăm iubirea lui Hristos’, Parohia Iaz, coordonator proiect pr. Alexandru Coste, iar premiul III a fost câștigat de proiectul ‘Iară și iară cu pace… să-i cercetăm și să-i bucurăm pe semenii noștri… bolnavi…’, Parohia Jibou II, coordonator proiect pr. Longodor Gheorghe. Câștigătorii locului I vor reprezenta Episcopia Sălajului la Patriarhie la ceremonia de premiere din 21 mai 2012.

Comentarii Facebook


Știri recente