Elevii din Sibiu cu deficiențe de auz au fost binecuvântați

Arhiepiscopia Sibiului, prin Departamentul social, a participat cu o delegație la festivitățile de început de an școlar, desfășurate la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă nr. 2 Sibiu, pentru copii cu deficiențe de auz. Copiii cu nevoi speciale au primit mesajul de binecuvântare al Înalt Preasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Elevii Liceului Teologic Ortodox ‘Nicolae Steinhardt’ din Satu Mare au revenit la cursuri, primind binecuvântări arhierești, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

Delegația arhiepiscopiei, formată din pr. consilier social Nicolae Rusu, pr. Marian Vlăduț și asistenții sociali Tudor Costea și Nicolae Blaga, a oferit copiilor daruri la acțiunea care a avut loc marți, 18 septembrie. Alături de copii au fost prezente Ana Adriana Cornea, director, și Cornelia Posa, director adjunct, împreună cu prof. Manuela Ionescu. Cei doi preoți au săvârșit slujba de Te Deum la început de an școlar, iar pr. consilier social Nicolae Rusu a ținut un cuvânt de învățătură elevilor, cadrelor didactice și tuturor celor prezenți și le-a transmis mesajul de binecuvântare al Înalt Preasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

Mesajul de binecuvântare, precum și încurajările adresate elevilor au fost transpuse în limbajul mimico-gestual de către părintele Marian Vlăduț, preot slujitor în comunitățile persoanelor cu deficiențe de auz din Arhiepiscopia Sibiului. Participarea delegației Arhiepiscopiei Sibiului la festivitățile de la Centrul de Educație Incluzivă nr. 2 Sibiu a fost precedată de participarea la festivitatea de la un alt centru de școlarizare pentru copii cu diferite deficiențe din Sibiu, alături de autoritățile județene și locale.

PS Iustin Sigheteanul a liturghisit la seminarul sătmărean

Elevii Liceului Teologic Ortodox ‘Nicolae Steinhardt’ din Satu Mare au revenit la cursuri, participând, în deschiderea noului an școlar, la Sfânta Liturghie oficiată de Preasfințitul Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, în biserica instituției. La slujbă au participat elevi de la toate ciclurile de învățământ, alături de cadre didactice și părinți, cei mici rostind la final rugăciunea ‘Îngerașul’. Ierarhul participă în fiecare an la deschiderea festivă a liceului sătmărean, binecuvântând elevii și dascălii Liceului Teologic Ortodox ‘Nicolae Steinhardt’. La sfârșitul Sfintei Liturghii, PS Iustin Sigheteanul a transmis mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel adresat elevilor, profesorilor și părinților, cu ocazia începerii anului școlar 2012-2013, apoi a adresat un cuvânt referitor la evoluția școlii teologice ortodoxe sătmărene și datoria pe mai departe a profesorilor și elevilor de a se clasa la nivelul unei școli reprezentative pentru municipiul Satu Mare. La festivitate, alături de elevi și părinți, au fost prezente autoritățile județene și locale, directori de instituții.

Comentarii Facebook


Știri recente