Elevii din Dolj și Gorj, iconarii Maicii Domnului

De Ziua Copilului, la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” din Craiova, va avea loc cea de-a IV-a ediție a Festivalului-concurs „Icoana – fereastră spre cer”, informează ‘Ziarul Lumina’.

S-au înscris numeroși elevi din ciclul primar și gimnazial de la mai multe școli din județele Dolj și Gorj, lucrările lor având tema „Maica Domnului în iconografia ortodoxă”. Manifestarea este organizată de Fundația „Cuvântul care zidește”, în parteneriat cu Biblioteca Județeană și Inspectoratul Școlar Județean Dolj (ISJ), și se desfășoară cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Irineu, Mitropolitul Olteniei.

Mai multe detalii a oferit pentru Radio TRINITAS, Gheorghe Cioiu: „Fundația ‘Cuvântul care zidește’, patronată de Mitropolia Olteniei organizează la biblioteca județeană ‘Alexandru și Aristia Aman’ cea de-a IV-a ediție a Festivalului-concurs ‘Icoana – fereastră spre cer’. Participă elevi din ciclul primar și gimnazial, de la mai multe școli din județele Dolj și Gorj care vor prezenta lucrări realizate pe tema ‘Maica Domnului în iconografia ortodoxă’. De asemenea, membrii ASCOR, filiala Craiova, vor participa la Slujba Acatistului Bunei Vestiri la Paraclisul Mitropolitan Toți Sfinții, după care vor aprinde lumânări în fața Bisericii în memoria copiilor nenăscuți. În seara zilei, părintele Nicolae Tănase de la parohia Valea Plopului va susține conferința cu tema ‘Criza familiei’ la Casa de Cultură a studenților din Bănie. Asociația Vasiliada organizează pentru mâine excursii pentru copiii nevoiași la obiective turistice din județele Vâlcea și Gorj”.

Și Episcopia Giurgiului, prin Centrul Eparhial pentru Copii și Tineret „Sfântul Ioan Valahul”, organizează, mâine, o serie de manifestări social-filantropice și cultural-religioase. Programul dedicat copiilor începe la Catedrala Episcopală din Giurgiu prin Sfânta Liturghie numită și „Liturghia copiilor”, ce va fi oficiată de Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie. Tot aici va avea loc, de la ora 12, concertul extraordinar al copiilor.

Între orele 15-21, copiii de toate vârstele sunt invitați a lua parte la Ziua Porților Deschise din Centrul Eparhial pentru Copii și Tineret „Sfântul Ioan Valahul”.

Comentarii Facebook


Știri recente