Elevii de la Liceul Ortodox Episcop Roman Ciorogariu Oradea au reciclat și au câștigat

În perioada 19 noiembrie – 7 decembrie 2012, s-a desfășurat cea de a două ediție a campaniei de colectare a deșeurilor electrice și electrocasnice, organizată de asociația Ecotic și Agenția pentru Protecția Mediului Bihor, sub formă de concurs la nivelul unităților școlare înscrise în programul Eco-școala, după cum ne-a mărturisit Pr. Prof. Alin Sonea.

Eco-școala este un program internațional care are ca punct de plecare ideea implicării elevilor în rezolvarea problemelor locale de mediu. Proiectul urmărește ca acest program să contribuie la creșterea gradului de conștientizare a elevilor în privința problemelor de mediu și a elementelor dezvoltării durabile, prin studiu în clasă și acțiuni concrete în cadrul școlii și al comunității.

Concursul „Colectare selectivă și eco-estetică a deșeurilor electrice și electrocasnice” a presupus două activități aferente secțiunii de colectare a deșeurilor electrice și electronice și secțiunii artistice, care a implicat realizarea unui obiect utilizând astfel de deșeuri. Premierea câștigătorilor s-a făcut luni, 17 decembrie 2012.

Astfel, la secțiunea colectare deșeuri electrice și electrocasnice, Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” s-a clasat pe locul I, din 38 de școli participante la concurs, cu 451 de kilograme de deșeuri colectate de elevii școlii.

La secțiunea artistică prima poziție a podiumului a fost ocupată de elevii claselor I A și V A, tot de la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu”: Monica Marincaș, Antonia Pap, Sergiu Ciontea și Luca Baciu, coordonați de cadrele didactice Viorica Brege și Iudita Derzsi, care au realizat un roboțel din obiectele colectate.

Eco-școala are ca scop îmbunătățirea calității mediului în școală și în împrejurimile acesteia, iar cei implicați în program au posibilitatea afirmarii la nivel național prin câștigarea unui premiu prestigios: Steagul Verde, dar și statutul de Eco-școala. Desigur, activitățile specifice programului reprezintă o alternativă ecologică, instructivă și interesantă de petrecere a timpului liber.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…