Elevi sibieni au oferit daruri nevoiașilor

Un grup de elevi de la Liceul ‘Octavian Goga’ din Sibiu au adus joi, 29 martie, pachete cu alimente la cantina socială de la Biserica ‘Nașterea Domnului’ din oraș, informează „Ziarul Lumina”. La această cantină, 50 de persoane nevoiașe sunt primite în fiecare zi la masa de prânz. Elevii fac parte din Organizația Tinerilor din Sibiu, care desfășoară diferite acțiuni caritabile.

Inițiativa de a ajuta cu alimente persoanele nevoiașe a aparținut elevilor, îndrumați de profesoara de religie Carmen Jinariu, care i-a însoțit pe tinerii filantropi în demersul lor. ‘Campania umanitară s-a desfășurat în liceul nostru pe parcursul unei săptămâni, sub genericul ‘Ne pasă!’. Cu acest grup de elevi am adunat toate alimentele donate din toate clasele și le-am adus într-un loc unde oamenilor le pasă de cei mai puțin avuți, de cei care nu au posibilități materiale’, ne-a spus profesoara Carmen Jinariu. Elevii fac parte din Organizația Tinerilor din Sibiu, care desfășoară diferite acțiuni caritabile. Săptămâna aceasta, dedicată nevoiașilor, s-a numit ‘Săptămâna legumelor tăiate’.

‘O faptă bună în Postul Paștilor’

Inițiativa elevilor a fost primită cu bucurie și apreciere de reprezentanții Bisericii ‘Nașterea Domnului’, unde se află cantina socială. Gestul tinerilor reprezintă un exemplu pentru întreaga societate. ‘Este una dintre bucuriile pe care Postul Mare ni le rezervă. La acțiunea socială pe care o desfășurăm aici zilnic, am primit și acest ajutor de la elevii Colegiului ‘Octavian Goga’. Ne bucurăm că le pasă de acești oameni. În această lume modernă, tinerii nu mai au repere și lucruri care să fie ca o țintă pentru ei, dar iată că la inițiativa doamnei Jinariu, pe care o avem aproape în acțiunile noastre, acești tineri au venit cu alimente absolut necesare pentru masa oferită nevoiașilor’, ne-a spus părintele protopop Ioan Coșa, paroh al Bisericii ‘Nașterea Domnului’ din Sibiu.

Acțiunea aceasta nu a fost singulară pentru elevii de la liceul sibian. Aceștia au mai venit și cu alte ocazii la biserica amintită pentru a oferi daruri persoanelor asistate social. De 8 martie, elevii au oferit mărțișoare confecționate manual, iar de Crăciun și în alte ocazii au ajutat personalul de la cantină la treburile gospodărești. ‘Fiecare am încercat să oferim câte ceva din puținul nostru și să facem o faptă bună în Postul Paștilor. Ne bucurăm că putem să-i ajutăm pe cei de lângă noi și că părintele ne primește aici’, a mărturisit unul dintre elevi.

Comentarii Facebook


Știri recente