Elevi oneșteni în Tabăra de iarnă „Floare de colț” – Durău

Un grup de elevi de la Școala ‘Ghiță Mocanu’ din Onești, alături de alți copii din toată țara, a participat, în perioada 9-15 ianuarie 2012, la Tabăra de iarnă ‘Floare de colț’ – Durău. Tabăra a fost organizată de Departamentul Tabere al Sectorului de misiune, statistică și prognoză pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor. Copiii au participat la numeroase activități desfășurate atât în aer liber, cât și în cadrul atelierelor de creație. Ei s-au bucurat de activitățile variate ale atelierelor de dans, muzică și a unor ateliere noi, ce au devenit curiozitatea tuturor. Școlarii au participat la Sfânta Liturghie, la rugăciunile de dimineață și de seară. Condițiile de cazare și de masă au fost pe placul copiilor, însă cele mai vii amintiri pe care aceștia le păstrează sunt drumeția la Cabana Fântânele și orientarea de noapte. Copiii au mărturisit că au învățat să danseze, să cânte, să relaționeze și că s-au împrietenit.

,,Aș fi vrut să stau acolo de trei ori mai mult, fără televizor și fără calculator, doar cu natura și oamenii buni și frumoși care erau cu noi. A fost prima oară când am mers într-o tabără și singurul regret a fost că nu a durat mai mult acest vis împlinit’, a mărturisit Cristiana Chircu, elevă în clasa a V-a B la Școala ‘Ghiță Mocanu’ din Onești, potrivit Ziarul Lumina.

Tabăra creștină de la Durău a fost un mod plăcut de a participa recreativ în vacanță și de a intra în dialog cu celelalte grupuri de tineri și cadre didactice. Toate atelierele , jocurile și concursurile organizate i-au dinamizat pe copii, motivându-i în cunoaștere și comunicare. Am văzut în ochii participanților, pe lângă bucuria specifică vârstei, o lumină voioasă care venea din descoperirea lucrurilor frumoase și din trăirea unor clipe de neuitat. Copiii au fost plăcuți impresionați de frumusețea peisajului montan nemțean, de căldura duhovnicească a locului, de implicarea și apropierea animatorilor, precum și de nerăbdarea începerii jocurilor propuse.

Comentarii Facebook


Știri recente