Elevi din Protopopiatele Deva și Orăștie în tabăra de creație de la Mănăstirea Caraiman

Săptămâna aceasta la Mănăstirea Caraiman se află primul grup de copii din Episcopia Devei și Hunedoarei în tabăra de creație ‘Licăr de lumină’ din cadrul proiectului ‘Alege Școala!’ coordonat de Patriarhia Română și fundația World Vision România, după cum ne-a menționat Diacon Alexandru Oltean.

Mănăstirea Caraiman, aflată în localitatea Bușteni, la poalele masivului Caraiman la aproape 900 m altitudine, este ctitoria părintelui Gherontie Puiu.

În această obște de călugări sunt găzduiți zilele acestea 36 de elevi din Protopopiatele Deva și Orăștie.

Privilegiul acestor copii este ca la finalul taberei să primească binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Vineri, 20 iulie 2012, de prăznuirea Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, la această mănăstire va avea loc sfințirea Paraclisului cu hramul ‘Sfântul Prooroc Ilie Tezviteanul’ și ‘Schimbarea la Față’, precum și sfințirea Centrului Social Pastoral ‘Sfânta Cruce’.

Elevii sunt împărțiți pe trei ateliere de lucru: creație artistică, literară și religioasă. Jocurile, activitățile sportive, activitățile de creație, proiecția filmelor tematice se vor îmbina cu rugăciunea și aerul curat de munte. Joi, în cadrul unei festivități, vor fi premiați elevii care s-au remarcat în tabără cu cele mai bune lucrări.

În luna august vor pleca în tabăra de la Mănăstirea Caraiman alți 78 de elevi din Protopopiatele Hațeg, Brad și Petroșani.

Comentarii Facebook


Știri recente